Mirox Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) Witam serdecznie. Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział forum. Taka sprawa, dzisiaj pierwszy raz wymieniałem samodzielnie olej w Megane 3 1,5dCi. Trochę roboty dla laika bez kanału, ale dało radę (pomimo posiadania dwóch rodzajów kluczy do filtra oleju było ciężko). Problem w tym, że na bagnecie jest elegancko w połowie zakresu, ale na wyświetlaczu wszystkie kropki pełne. Pytanie, czy tak ma być na wyświetlaczu przy prawidłowym stanie poziomu oleju ,czy może coś nie tak. Pytanie powstało ponieważ przed wymianą na wyświetlaczu tylko dwie kropki były pełne. Przed wymianą poziomu ma bagnecie nie sprawdziłem. Przepraszam, jeżeli już było, ale nic nie znalazłem. Będę bardzo wdzięczny za info. Pozdrawiam Mirosław Edytowane 25 Listopada 2023 przez Mirox Błędy pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 We Fluence tak mam jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinG123 Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić ale kropki na wyświetlaczu to nie pokazują ile jest oleju tylko w jakim jest stanie ten olej. Im więcej kilometrów będziesz pokonywał olej będzie się zużywał i kropek będzie ubywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 To jest czujnik poziomu a nie jakości oleju. Nie sugerujemy sie czujnikiem tylko od tego jest bagnet. Poziom oleju ma być max a nie w połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirox Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Dziękuję bardzo wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Oczywiście bagnet najważniejszy. Tak mnie tylko zaniepokoiło, bo pomyślałem, że jak jest na bagnecie w połowie zakresu to i na wyświetlaczu powinno być też do połowy wskazania, no ale to tylko elektronika. Będę okresowo sprawdzał na bagnecie i wskaźniku to napiszę jeżeli odkryję coś interesującego i wartego do przekazania kolegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi