Piottr Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Witam użytkowników, Problem jak w temacie Meganka 2 polift w automacie, silnik 1.6 benzyna z LPG. Błąd występuje i na Pb i na LPG Podczas jazdy słychać krótkie stuknięcie a następnie auto wywala błąd, sprawdź wtrysk z kluczykiem serwisowym, ogranicza obroty do 2tys i skrzynia automatyczna nie jest w stanie zredukować biegu niżej, pozostaje zatrzymanie zgaszenie auta i ponowne odpalenie i przez chwile auto pracuje normalnie ale błąd po jakiejś chwili powraca. Gdy wyskoczył błąd opisany wyżej PyClip mi pokazał obecne takie błędy: DF238 DTCD12B6F 2. DEF OBECNY DF109 DTCD1236F 1. DEF OBECNY Proszę o podpowiedź czy ktoś zna problem, dodam że zbiegło się wszystko w czasie i zaczęło wywalać błąd jak śnieg spadł i jest mokro, ale to moje spostrzeżenie które może być totalnie nieistotne. Przypuszczam sterownik automatycznej skrzyni, lub jego wiązkę ale prosiłbym Was o podpowiedzi nim utopie kasę, i każdemu już dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jest to usterka związana z silnikiem. Jeden z błędów wskazuje na problemy w układzie zapłonowym, czyli świece lub któraś cewka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piottr Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Dziękuje za pomoc, świece nie dawno wymienione, wykręciłem cewki wyczyściłem przy okazji wyczyściłem przepustnice. Po takim zabiegu auto wróciło do właściwej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Masz pyclipa - w każdej chwili możesz podejrzeć pracę silnika. Porównać wartości rzeczywiste z zadanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi