czestocin Opublikowano 4 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2024 Witam. Mam problem jak w temacie. Scenic 2004r. 1.5dci Auto jezdzilo normalnie. w dniu kiedy sie zepsuło o dziwo zapaliło rano dopiero za drugim razem. Przejechał kilka kilometrow pojawił sie komunikat "injection fault low batery" i zgasł. Po ponowym odpaleniu przejechał kawałek i sytuacja sie powtorzyła. Wrócił do domu na lawecie. Po podłaczeniu do komputera wyswietlily sie dwa bledy P0670 i P0685 . Zero odzewu rozrusznika , napiecie dochodzi na rozrusznik, wszystkie bezpieczniki całe. Czyżby jakiś przekaznik ? Wszelkie sugestie mile widziane. Przeczytałem wszystkie posty ale takiego problemu i rozwiazania nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2024 Komunikat "lov batery" jest wynikiem zgaśnięcia silnika podczas jazdy, brak ładowania. Prawdopodobnie przyczyną niemożliwości odpalenia silnika jest brak zasilania sterownika silnika. Do sprawdzenia w module z bezpiecznikami pod maską: wtyczka brązowa pin 2 musi mieć połączenie z pinem F1 szarej wtyczki sterownika silnika, chyba pomarańczowy przewód. Piny 1 i 2 czarnej czeropinowej wtyczki muszą podawać 12 V na piny H2 i G2 tej samej wtyczki w sterowniku silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi