megiblue Opublikowano 24 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Witam Zostałem zmuszony o zakodowanie karty do Megane II . Mam dwie ale tylko jedna działa, kupiłem nową i chce ją zaprogramować aby mieć działający zapas. Używając programu ddt4all oraz Elm 327 (1.5v) , odczytując kod APV , i chcąc go aktywować powstaje problem i komunikat : " Blocked command . Activate expert mode to unlock".. Doczytałem że tryb expert to ikona postaci Einsteina , w górnym lewym rogu, ale jak aktywować ten tryb ? Megane 2 kombi 2004 r 1.6 16 v. 205 600 km. Bp+LPG (od 30 tys km)i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2024 Kliknąć w ikonkę profesora Einsteina. Od tej pory zapisujesz wszystkie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiblue Opublikowano 25 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgadza się , ale ta ikona powinna się podświetlić na biało tak jak widziałem na innych filmach czy zdjęciach a u mnie jest cały czas czarno-szara a klikanie na nią nic nie zmienia 🤔 A jeszcze kiedy trzeba kliknąć na tego Eistena ? W dowolnej chwili, czy przed skanowaniem linii CAN i zanim Ddt4All połączy się ze sterownikami ? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi