tekilla Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Z tego co widzę to wszyscy chwalą Beru, ale nie widzę nigdzie cewek Beru dla mojego typu silnika :-( tak więc co założyć????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Do mojego dobrałem BERU ZS 245, BERU ZS 246. A dobrać można na stronie firmy Beru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 na stronie nie mogę znaleźć, ale znalazłem tutaj http://www.motoneo.pl/t/z1/BERZS%20245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam i podłączam się pod dyskusję. Od początku eksploatacji obserwuję lekkie wibracje wyczuwane w aucie (na jałowym). Silnik lekko się szarpie. Wymieniłem świece, ale problem nie ustał. Zastanawiam się czy to nie padające cewki, przy wymianie świec podejrzałem że są to cewki DENSO. Jakie są objawy początków końca cewek? Słyszałem o muleniu itd ale u mnie takiego problemu nie ma. Kolejna rzecz, która mnie niepokoi to spadające obroty po redukcji biegu-dojazd do skrzyzowania, 4,3,2...sprzęgło i obroty potrafią zafalować do dołu... silnik nie gaśnie, ale mocno spadają i wracają na 500-750. Ktoś podsunie jakiś pomysł? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Sroqraf, sprawdź czy nie cieknie Ci olej spod pokrywy zaworów i nie zalewa którejś cewki. Jeżeli tak to masz przyczynę. Wykręć cewki i świece, wytrzyj je do sucha, gniazdo świecy też wyczyść. Złóż i obserwuj, być może taka pierdoła Ci dokucza. U mnie to się dzieje w Scenicu, przykrywka się poci i raz na kilka tys km wystarczy wykręcić 4 cewkę, wyczyścić i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark79 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 panowie jak rozpoznać jakiego producenta mam cewki , megi mam od roku i prędzej czy póżniej mnie to czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Wykręć i przeczytasz na cewce. Jeden torx, odpinasz wtyczkę i ciągniesz do góry. Uważaj na te torxy bo są zrobione z miękkiego materiału i jak "objedziesz" łeb to robi się problem z odkręceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jeden torx, u mnie zwykła śrubka jest, a nie torx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ktoś wymienił ;) Ja u siebie też musiałem ostatnio wymienić na zwykłe, bo torxy odkręciłem dopiero po interwencji przecinaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark79 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzięki meganecoupe02 w wolnej chwili je sprawdzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 meganecoupe02, raczej nie bo taki stan rzeczy jest od czasu kupna w salonie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Może miałeś Sagemy, które od razu wymienili? Zresztą kto wie co tam się działo, problemów z odkręceniem być nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Sroqraf - mój kuzyn miał podobny problem z obrotami. Podjechał do mnie i zamieniliśmy komplet cewek pomiędzy naszymi autami. Okazało się, że to nie jest wina cewek tylko przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 DENSO - polecam ZDECYDOWANIE ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 DENSO- bez apelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi