kajiQ Opublikowano 22 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Witam, kompresor od klimatyzacji wydaje dziwne dzięki. Padło łożysko czy sprzęgło ? Czy wymiana którejś ze wspomnianych części jest do wykonania bez demontażu kompresora ? Tu klima załączona Tu bez klimy Wszystkie inne rolki sprawdzone ,napinacza wymieniłem bo stara już coś tam lekko szumiała. Kompresor chyba Denso - tak na jego kole pisało. A, pacjent Megane III gt 2.0 tce kombi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filolog Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Mam dokładnie te same objawy. Doszedłeś co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajiQ Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Aktualnie nie. Chce się umówić na sprawdzenie klimy,może mało czynnika/oleju,jakaś nie szczelność w związku z tym. Jak nie to to pewnie kompresor i inne graty przy okazji do wymiany - mógł się przyjrzeć i poszły opiłki w układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zl0 Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 W dniu 30.05.2024 o 12:35, kajiQ napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crupez Opublikowano 19 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Odgrzewam, u mnie jest podobny dźwięk, ale wszystko działa ok. Namierzyłeś co to było? Obstawiam po prostu stary kompresor, dźwięk jakby klekotania tłoczków 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajiQ Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Aktualnie nic z tym nie robiłem ,brak czasu na odstawienie auta do mechanika ,serwisu. Klima normalnie chłodzi,tylko ten dźwięk występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudis07 Opublikowano 28 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2025 Czy problem został rozwiązany? Przed zimą kompresor zaczął u mnie podobnie pracować (tylko na włączonej klimie), może trochę ciszej niż na filmach. Klima sprawdzona, działa idealnie, czynnik nie ucieka (zrobiłem serwis), tylko ten dźwięk. Niedługo odstawiam auto na rozrząd i pasek osprzętu to może przy okazji zlecić sprawdzenie i wymianę sprzęgła kompresora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi