domel2-5 Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Witam, Mam pytanie odnoście świecących się kontrolek ESP/ASR. Odpale auto, nie ma kontrolek, będę jechał prosto, brak kontrolek, ale po skręceniu kierownicą w lewo, zapalają się kontrolki. W prawo - brak kontrolek. Na odpalonym silniku z kanału ruszałem przewodami od czujników w każdą stronę w lewym i prawym kole - brak kontrolek , ruszę kierownicą w lewo zapalają się. Dzwoniłem do mechanika, ale jest na wakacjach i nie mam możliwości podpięcia się pod komputer, może w przyszłym tygodniu. Ale powiedział mi że, może być uszkodzona taśma zwijaka w kierownicy ( błędów poduszek nie mam) czy może być to przyczyną. czy jest to zależne między sobą ? Czy szukać usterki w czujnikach i przewodach ? Z góry dziękuje za jakieś informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Taśma zwijaka nie ma związku z ww. objawami. Problem w czujniku kąta skrętu kierownicy umieszczonym w module elektrycznego wspomagania kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel2-5 Opublikowano 22 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 W dniu 20.05.2024 o 19:20, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Dziękuję bardzo za info. Dodatkowo zauważyłem że czasami po pierwszym odpaleniu auta i skręceniu kierownicą w lewo w momencie zapalania się kontrolek na desce. Czuję jak by włączył się abs na sekundę, chrupanie na pedele hamulca. ale nie za każdym razem. Pozdrawiam W dniu 20.05.2024 o 19:20, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Czy ten czujnik znajduje się w tym module zaznaczonym strzałką ? Zdjęcie pożyczone z innego tematu. Czy problematyczna jest wymiana ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi