filolog Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Ostatnio po wymianie wtryskiwaczy mechanik zwrócił moją uwagę na tylne tarcze hamulcowe. Obie tarcze mają bardzo słabe ślady tarcia klocków. Ja przez kilka lat to ignorowałem, bo myślałem, że tak ma być. Że tył hamuje słabiej. Ale po przyjrzeniu się na tarczach widać tylko częściowe smugi po klockach. Bardzo słabe. Ledwie są widoczne. Tarcze są nic nie zużyte. Jakby je ktoś zamontował kilka miesięcy temu. Auto hamuje normalnie, nie zauważyłem niczego niepokojącego w tym zakresie. Przednie tarcze się zużywają normalnie. Co może być nie tak z tym tyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Zmień stację kontroli pojazdów - jeżeli nie hamują to jak auto przechodzi przegląd? Winne mogą być przewody hamulcowe lub korozja prowadnic jarzma. Generalnie auta z bębnami hamulcowymi z tyłu, wg. mnie mniej zużywają hamulce z tyłu, ale tu są tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filolog Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 K.... faktycznie, przecież na przeglądzie zawsze mi sprawdzają hamulce i nic o tym nie mówili. Inna sprawa, że jeżdżę do tej samej stacji od wielu lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi