CzechuXX Opublikowano 26 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2024 (edytowane) Megane 3 2.0T zaczął wyrzucać błędy dtc064116 (df011) i dtc1525f3 (df1012). Wg carscaner to są te z tematu. Stało się to pierwszy raz jak jechałem na piątym biegu obroty około 5500 i pedał w podłogę. Od tamtego czasu najczęściej przy ruszaniu ale nie tylko. Pojawia się skontroluje eps i najczęściej znika. Mam swój typ co to może być ale chciałbym najpierw posłuchać waszych pomysłów. Dodatkowo jeszcze wyskakuje w sterowniku ABS dtc407481 (df324). Edytowane 26 Lipca 2024 przez CzechuXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2024 23 godziny temu, CzechuXX napisał(a): Mam swój typ co to może być ale chciałbym najpierw posłuchać waszych pomysłów. Kody usterki powiązane są z centralną jednostką sterującą -sterownikiem; - w pierwszej kolejności przeczyścić jego styki, - clip podpowie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 28 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 No więc to co myślałem więc elektrozawór doładowania to nie to. Jeździłem dwie godziny i obserwowałem co się dzieje. Im dłużej się jeździ tym błąd coraz częściej wyskakuje aż wręcz cały czas. Z tego co zaobserwowałem to chwilę przed zaczyna szarpać. Mieszanka prawdopodobnie jest za bogata ale też może być za uboga. Tego nie wiem w sumie. Wiem tyle, że sonda zaczyna pokazywać około 0.1V i korekty lecą na+35. Teraz pytanie czy sonda źle pokazuje pod obciążeniem bo na wolnych jest wszystko dobrze czy jednak jest za dużo powietrza... EDYCJA: Uszkodzona wiązka silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi