lukasz153 Opublikowano 17 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Witam . Kupiłem megane 3 grandtour z 2010 z komunikatem sprawdź pomoc parkowania. Myślałem ze to tylko któryś czujnik ale sprawa jest chyba grubsza. Czujniki mam przód i tył. Światło cofania działa, napięcie na czujniki dochodzi, w menu czujniki przód i tył są włączone. W aucie nie ma żadnych dźwięków cofania nawet przy wbiciu biegu wstecznego. Ogólnie cisza ( w menu jest dźwięk włączony na 5, a buzzery sprawdziłem i działają ) Bezpiecznik jest ok W stacji demontażu dali mi na sprawdzenie 5 modułów ( nie o takich samych numerach ) i tez nic. Przełącznik po lewej strony kierownicy od wyłączenia czujników tez nie reaguje na wciśnięcie ( nie swieci kontrolka ) Pytanie gdzie jeszcze szukać problemu czy w podłodze pod fotelami gdzie idzie wiązka są jakieś kostki żeby można było sprawdzić i ewentualnie psiknąć kontaktem ? Moduł o numerach 269902114R jest tylko na olx a nie chce kupować w ciemno bez możliwości zwrotu. Wrzucam błąd z clipa ale nic mi on nie mówi. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meguś Opublikowano 18 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Jak masz clipa to zrób test multipleksu, potem usuń błędy, u mnie w końcu pomogło choć mam 2015 i musiałem jeszcze wymusić odblokowanie hamulca elektrzcynedo ale też walkę miałem bez końca z wszystkim co możliwe, możesz sobie poczytać mój wątek. Trzeba szukać, sprawdzać, demontować, wszystko idzie z lewej strony od przodu do tyłu. Ale zacznij od styku wiązki w zderzaku przód to główny winowajca może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz153 Opublikowano 18 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Godzinę temu, Meguś napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Pytanie czy w myclipie na telefonie to zrobię a jeśli tak to gdzie to znajdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi