Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak reakcji czujników parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

IMG_2534.thumb.jpeg.1ea3ac9abc03df639c41defc1d4fcf6a.jpeg
Witam .

Kupiłem megane 3 grandtour z 2010 z komunikatem sprawdź pomoc parkowania. Myślałem ze to tylko któryś czujnik ale sprawa jest chyba grubsza.

Czujniki mam przód i tył.

Światło cofania działa, napięcie na czujniki dochodzi, w menu czujniki przód i tył są włączone.

W aucie nie ma żadnych dźwięków cofania nawet przy wbiciu biegu wstecznego. Ogólnie cisza  ( w menu jest dźwięk włączony na 5, a buzzery sprawdziłem i działają )

Bezpiecznik jest ok

W stacji demontażu dali mi na sprawdzenie 5 modułów ( nie o takich samych numerach ) i tez nic.

Przełącznik po lewej strony kierownicy od wyłączenia czujników tez nie reaguje na wciśnięcie ( nie swieci kontrolka )

Pytanie gdzie jeszcze szukać problemu czy w podłodze pod fotelami gdzie idzie wiązka są jakieś kostki żeby można było sprawdzić i ewentualnie psiknąć kontaktem ?

Moduł o numerach 269902114R jest tylko na olx a nie chce kupować w ciemno bez możliwości zwrotu.

Wrzucam błąd z clipa ale nic mi on nie mówi.

Dzięki z góry za pomoc.

Jak masz clipa to zrób test multipleksu, potem usuń błędy, u mnie w końcu pomogło choć mam 2015 i musiałem jeszcze wymusić odblokowanie hamulca elektrzcynedo ale też walkę miałem bez końca z wszystkim co możliwe, możesz sobie poczytać mój wątek. Trzeba szukać, sprawdzać, demontować, wszystko idzie z lewej strony od przodu do tyłu. Ale zacznij od styku wiązki w zderzaku przód to główny winowajca może być.