Yano21 Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 Witam W mojej Megance 2.0DCI z 2005 spaliła się jedna świeca żarowa. Jest jeszcze w standardzie 11v. Reszta świec jest dobra ale nie ma dostępnych nowych świec (ani używanych) pod 11v. Dowiedziałem się że Renault przeszedł na świece 7v ale żeby je zastosować trzeba coś zaktualizować w sterowniku żeby nie były palone (zmiana czasów grzania ). Operacja takiej zmiany w ASO to koszt między 400 a 600zł. Czy da się to rozwiązać w jakiś inny sposób - podmiana sterownika, kodowanie w CLIP itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 Sprawdzić np. clipem, pyclipem, pyrenem czy sterownik posiada opcję przeprogramowanie napięcia zasilania świec żarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 19 godzin temu, aniewa napisał(a): Sprawdzić np. clipem W Clipie powinno być na 100 % bo mi to kiedyś w ASO robili przy wymianie właśnie świeczek a oni tylko Clipy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi