marek1978 Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Witajcie. Przeszukałem i nie znalazłem nic na temat o którego rozwiązanie chcę prosić. Smartfon Realme 12 pro plus, Android 14, PyClip3-0.02.03 i interfejs ten co ma chyba większość z nas Vgate iCar2. Chciałem podglądnąć w trakcie pracy korekty wtrysków i inne parametry "życiowe" silnika. PO połączeniu się z autem, parametry wszystkie są stałe, jak np obroty czy właśnie korekty wtrysków i ilość sadzy w DPF, ciśnienia itd... Pomożecie o co to chodzi🤔 P.S Na wcześniejszym telefonie wszystko śmigało na PyClip 2.2 a na androidzie 14 nie zainstaluje mi nawet tej 2.2..🫣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Specjalnie zainstalowałem pyclip 3, po aktualizacji też mam Android 14. Poszło gładko. Podłączyłem do samochodu elmem i wszystko ładnie pokazuje w realu. Pyclip w starszej wersji też działa i łączy się z pojazdem. Na zrzucie ekranu moje ustawienia pyclip 3. Nie wiem, czy po zainstalowaniu robiłeś skanowanie pojazdu wybierając z listy Scenic III. U mnie działa, parametry się zmieniają, pyclip mam ten sam co Tobie podesłałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Tak, robiłem skanowanie i wybrałem Megane III / Scenic III, i mam parametry zamrożone, wygląda to dziwnie bo np wchodzę w parametry żeby np były obroty i korekty wtrysków, pokaże mi ile było obrotów silnika w momencie wejścia i jakie korekty. Wyjdę z zakładki i wejdę i pokaże już inne wartości. Tak jakby w momencie wejścia w zakładkę która ma pokazywać jakiś parametr życiowy silnika, dostaje jakby screena co było przy wejściu🤔🤔🤔 EDYCJA Dziękuję za pomoc. Temat "zamrożonych" parametrów życiowych w pyclip rozwiązałem instalując wersję tą co na załączonych zdjęciach. Teraz wszystko śmiga jak należy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Już mam Edytowane 22 Grudnia 2024 przez kaziu0901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi