gokart Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Witam. Wczoraj przy wymianie żarówki w tylnej lampie zrobiło mi się małe spięcie ( wkład lampy mam poklejony) i teraz nie mam oświetlenia klimatyzacji nawiewów, radia, przycisków sterowania elektrycznymi szybami, tylnego lewego światła stopu i nawet zauważyłem, że nie ma światła lewego postojowego 😞 Czyżby jakiś bezpiecznik ? Bo chyba niemożliwe alby nagle tyle żarówek się spaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Bezpiecznik zasila lewe światła postojowe. Z kolei z od zasilania lewych świateł postojowych zasilane są podświetlenia ideogramów wszystkich urządzeń w kabinie. Brak tylnego stopu nie ma związku, może mylisz włókna w żarówce od stopu. W dziale Pliki jest schemat rozmieszczenia bezpieczników pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokart Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 20 minut temu, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7, 5.9 - aniewa Bezpiecznik zasila lewe światła postojowe ? Z kolei z od zasilania lewych świateł postojowych ? Co znaczy, że mylę włokna ? Wymieniłem dzisiaj wkład lampy lewej tylnej i nadal światła stopu nie ma, kierunkowskazy itd to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 4 minuty temu, gokart napisał(a): Bezpiecznik zasila lewe światła postojowe ? Tak się potocznie mówi, oczywiście, że światła zasilane są z akumulatora ale poprzez bezpiecznik ochronny. Przewód wychodzący od złącza bezpiecznika zasila prądem żarówki. 7 minut temu, gokart napisał(a): Co znaczy, że mylę włokna ? Żarówka od świateł stop posiada dwa włókna, jedno świeci jako pozycyjne a drugie włókno w innym obwodzie świeci jako światło stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokart Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zarówka z dwoma włóknami jest ok sprawdzona w drugiej lampie a w lewej nie działa ani pozycyjne ani stopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Tak napisałem wcześniej, jest osobny bezpiecznik do lewych świateł pozycyjnych. Wszystkie trzy światła od stop zasilane są z jednego bezpiecznika. Podobny temat: https://megane.com.pl/topic/88760-światła-pozycyjne-lewe-nie-świecą/#comment-638200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi