Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim
Moze ktoś orientuje się czym różnią się kierownice 484300019R i 484300010R?

Do czego zmierzam: W moim Fluence 1 ph1 (2010r, przedlift, 1.6 benzyna, 110KM, K4M 838) mam zużytą kierownice i chciałbym ją wymienić
Jeden ze sprzedawców ma w ofercie nową kierownicę 484300010R ale stwierdził ze VIN mojego Fluence prowadzi do numeru kierownicy 484300019R (sam tego nie sprawdzałem, polegam na jego informacji)
Czy ktoś przerabiał podobny temat? da się zamienić 484300019R (jesli to faktycznie moja w samochodzie aktualnie) na inną o innym numerze np. 484300010R?
Wizualnie "to to samo"

Tu fotki mojej:
FOTKI

Nie jestem w stanie teraz jej zdjąć/rozebrać zeby przekonać się jaki ma numer.

Dzięki z góry za pomoc

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 :!: - Prezes

Na numerach kierownic kompletnie się nie znam, ale w zeszłym roku miałem podobny dylemat. Ja mam kierownicę beżową we Fluence, która trochę była już zmęczona. O ile nówkę bez przycisków do tempomatu można dostać, tak z przyciskami graniczy to z cudem (mam tempomat), a używki beżowe wyglądają gorzej niż moja. Podejrzewam, że ten numer z końcówką 10R dotyczy kierownic do Megane/Scenic - ale gdybam. Niemniej jednak one z zewnątrz wyglądają identycznie, jak we Fluence, ale mają nieco inną budowę tego aluminiowego elementu, który osadza się na wieloklinie kolumny kierowniczej.

To tył kierownicy do Megane 3:
megane.thumb.jpg.38511632be0caee3b873f6bb295595b4.jpg

A tutaj do Fluence:

image.thumb.jpeg.cf8d8e0a16f57a623082daec3ccc5ed7.jpeg

Otwory na prowadzenie przewodów są w innych miejscach. Niestety czy mają taką samą wielkość otworu na wieloklin i pasują zamiennie to nie wiem oraz czy da się kable poprowadzić jakoś to nie wiem. Nie ryzykowałem, ostatecznie zamówiłem beżowy zestaw do obszycia kierownicy (docięty do tego konkretnego modelu kierownicy) i sam sobie ją odświeżyłem.

Edytowane przez droopy