domel2-5 Opublikowano 7 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2025 Witam, Panowie, szybkie pytanie. Czy jest problem z wykręceniem górnych śrub amortyzatorów jak mam butle lpg 48 l netto ? (Renault Megane II Hatchback) Nie mogę teraz sprawdzić, auto stoi w innym miejscu, i nie wiem czy już mam umawiać gazownika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2025 Może być taka niedogodność, że górnych śrub nie będzie można wysunąć jednej ze śrub (prawej). Zrobiłem tak: odkręciłem większość śrub od wanny w celu jej opuszczenia - jest przyklejona do karoserii. Po opuszczeniu cm może dwa śrubę wysunąłem bez demontażu butli. Wymieniając amortyzatory pamiętaj o wymianie sprężyn na nowe (Lesjofors). Amortyzatory sprawdzą się od Megane III Hatchback - mają co prawda krótszy skok, ale da się je zamontować - te same były montowane w MII RS. Ja kupiłem kiedyś w zestawie od TRW bo dwie sztuki były w lepszej cenie niż inne. Po montażu jak nowe auto, sztywniótkie i nie znać, że w bagażniku jest butla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel2-5 Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2025 Dziękuję za info. Co do sprężyn, to jeszcze je zostawię. Były wymieniane zaraz przed moim zakupem, bo jak go oglądałem to zauważyłem i to samo mi powiedział sprzedający ale bez amorów. Nawet po założeniu butli z gazem, mam wrażenie że tył stoi za wysoko. W weekend działam Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi