Artj Opublikowano 10 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2025 Dzień dobry, cześć Od około roku jestem właścicielem renault Megane 3 z 2010 roku z silnikiem k4m 1.6 o mocy 100 km. Mam wrażenie że silnik pracuje nierówno, głośniej niż przy kupnie, poza tym odczuwam czasami lekkie szarpanie przy jeździe na wyższych biegach 4,5 i nie wiem co może być tego powodem. Koło zmiennych faz rozrządu? Podsyłam link z dźwiękiem silnika i będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 11 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 Dziś był fajny odcinek Napraw nie do naprawy - dokładnie o takim silniku 1,6 z podtlenkiem LPG. Przebieg 150 kom. Warto zobaczyć. Przyczyna? Silnik niedostosowany do montażu LPG, wypalone zawory dolotowe i wydechowe, praktycznie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 11 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 48 minut temu, Pepone napisał(a): dokładnie o takim silniku 1,6 z podtlenkiem LPG Chyba jednak niedokładnie. W programie był silnik H4M a kolega ma K4M. To zupełnie różne konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 11 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 Powodzenia w poszukiwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artj Opublikowano 18 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2025 To KZFR, można zamknąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 8 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2025 Cześć. Mam pytanie odnośnie wersji silnikowej jaką posiadasz. Napisałeś że masz k4m 1.6 o mocy 100 km a z tego co mówi Internet wersja 100KM nie posiada KZFR. Pytanie czy to pomyłka czy może Ty pomyliłeś się z wersją mocy? Drugie pytanie, jaką posiadasz skrzynię biegów, 5 czy 6 biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi