Bitson Opublikowano 7 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2025 Witam. Mam problem ze swoją Renatą, podczas dodawania gazu, przyspieszania słyszę jak bym miał świerszcze pod maską. Po odpuszczeniu jest ok. Jak przyspieszę do prędkości której chciałem zazwyczaj też cichnie. Chyba że prędkość przekracza 130 km/h. Wtedy słychać cały czas ciche świerszczenie. Nie dawno kupiłem to auto. Nie wiem czy był wymieniany olej. Jak myślicie co to może być... I ile może kosztować ewentualna naprawa? Megane 2, 2005, 2.0 benzyna 136 hp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2025 Wymień olej w skrzyni biegów. Niestety wszystko się zużywa. Możesz dolać jakiegoś dodatku, troszkę pomoże. Ze względu na konstrukcję skrzyni (bardzo podobna do skrzyń innych producentów) łożysko i zębatka 5 biegu (jest najdalej od silnika) jest najsłabiej smarowana. Jak nie ma odpowiedniego poziomu oleju, a olej jest zużyty to skracamy życie skrzyni. Na wszystkich biegach tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitson Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2025 Niestety tak. Jest to skrzynia 4 biegowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2025 Czyli automatyczna. Tu się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi