pk222 Opublikowano 7 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2025 (edytowane) Witam, zauważyłem ostatnio, że po dłuższym użyciu klimatyzacji woda wycieka z okolic filtru kabinowego pod nogi pasażera. Odpływ jest drożny, bo ten temat przerabiałem. Jeśli jest woda w wanience to wycieka dołem auta. Czy może zamarza parownik i spiętrza wodę w okolicy filtra, czy może nazbierały się śmieci z wentylacji które blokują odpływ wody do wanienki i spustu. Może ktoś się spotkał z takim problemem. Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez pk222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk222 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) Prostuję temat, odpływ okazał się zaskakująco niedrożny. Popracowałem trochę aby przetkać odpływ i udało się. Zastosowałem zestaw eksperymentalny jak na zdjęciu przez otwór na przewód chłodzący schowek. Końcówkę zestawu trzeba włożyć w otwór spływu skroplin w wanience aż poczuje się opór gumowego odpływu. Pompując wodę i zasysając zawartość odpływu do strzykawki daje się usunąć zanieczyszczenia i udrożnić przepływ. Trzeba to powtarzać do momentu aż woda wpompowana do odpływu wypłynie pod autem. Ja przepompowałem 2 litry wody aby zobaczyć kałużę pod autem. Załączam zdjęcia: 1.Zestaw 2.Końcówka (rurka z bocznym wycięciem) 3.Miejsce aplikacji 4.Efekt Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez pk222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2025 W dniu 7.07.2025 o 08:30, pk222 napisał(a): Odpływ jest drożny, bo ten temat przerabiałem. Jeśli jest woda w wanience to wycieka dołem auta. Dlatego nie otrzymałeś odpowiedzi. Czyściłem wanienkę podobną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi