Pyrek1216 Opublikowano 1 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2025 Witam Mam ogromny problem z samochodem. W sobotę wyczyściłem przepustnice w samochodzie Renault Megane 3 1.6 16v 101km i zaczęły się problemy. Auta nie chce odpalić po postoju i żeby uruchomiło to muszę łączyć się przez PyClipa i resetować polecenie RZ005 Przyuczenie w sekcji Wtrysk. Po tym odpala ale obroty falują od 2 tysięcy do 1.2 a po przejechaniu kilku kilometrów falowanie dochodzi do ponad 3 tysięcy. Uszczelkę pod przepustnica wymieniłem na nową i efekt jest taki sam. Przejrzałem wszelkie wężyki i złączki i wszytsko jest tak jak powinno być i nie ma lewego powietrza. Podczas jazdy auto zachowuje się normalnie tylko nie może utrzymywa wolnych obrotów. Po zgaszeniu samochodu i odczekaniu jakiegoś czasu trzeba znowu resetować bo kręci ale nie odpala albo próbuje złapać i gaśnie. Spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem albo ma pomysł co mogę jeszcze zrobić ? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2025 .Nie łączy wszystkimi pinami wtyczka przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrek1216 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2025 @jabrze ok sprawdzę jeszcze to ale komputer nie widzi żadnych błędów ani nic takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi