Mattman Opublikowano 13 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2025 Cześć wszystkim, jestem świeżym posiadaczem Renault Megane i mam pytanie dotyczące wymiany żarówek w tylnym oświetleniu podsufitki (nad pasażerami). Zauważyłem, że po bokach brakuje dwóch żarówek, a środkowa świeci zwykłym żółtym światłem. Chciałem wymienić ją na LED-ową i dokupić brakujące żarówki, ale utknąłem na samym początku – nie wiem, jak ją wyjąć. We wszystkich moich dotychczasowych samochodach działało to na zasadzie „pociągnij / wciśnij i przekręć”, ale w przypadku Renówki próbowałem tych manewrów i żarówka nie chciała wyjść. Nie chciałem używać zbyt dużej siły, żeby niczego nie uszkodzić. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak poprawnie wyjąć i wymienić te żarówki? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 13 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2025 (edytowane) To żarówka W5W i siedzi na wcisk, cały problem jest w jej uchwyceniu Edytowane 13 Października 2025 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2025 Nasunąć wężyk igielitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi