jabrze Opublikowano 27 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2025 Tylko to - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2025 (edytowane) Czyli rozgrzany obroty jałowe i do odcięcia gaz? I to pokaże czy rozrząd jest ok? Edytowane 27 Października 2025 przez rafica1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2025 Określi wałek ssący. W innym miejscu robiąc na blokady pomylić się nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2025 (edytowane) Tak więc pomiar zrobiony na rozgrzanym silniku . 3 próby zrobione . Chyba działa dobrze. A jeżeli chodzi o telepanie na zimnym to telepie nawet widzę to na obrotomierzu jest 1000obrotow i skacze tak o 100-200 obrotów . A jak jest ciepły to jest w miarę ok . A i jeszcze trochę dziwne bo temperatura na zewnątrz jest około 9 a u mnie pokazuje 16 Screenrecorder-2025-10-28-12-54-42-176.mp4 Edytowane 28 Października 2025 przez rafica1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2025 @rafica1993To jest temperatura zasysanego powietrza podgrzewana przez głowicę - jest ok. Ważna wierność odtwarzania temperatury płynu chłodzącego. Moją uwagę przykuł czas opadania obrotów/opróżniania koła zf. Jest on bardzo szybki. Spadek powinien być do 900 obr. i dalej wolniej. Czy przypadkiem nie masz oleju 0W? Kolejna rzecz to wychylenie. Oryginalne koło ma bardzo duże wychylenie (zmierzone) 42 stopnie. Dokładając luzy poprzeczne będzie 44 stopnie. Odpowiedz sobie ile jest u Ciebie (może to winne MaxiEcu- ja go nie mam). Jeszcze jedna istotna rzecz - w okolicy 700 obr. (mapa silnika oryginalna- wzorcowe 704) przewaga zapłonu jest w minus. Ten silnik idealnie pracuje przy średniej od 0-0,5 stopnia. To wtedy nie jest duszony i ma najmniejsze drgania. Coś mi w tej układance nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2025 Czyli nadal nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 Akumulator słaby- wysokie napięcie ładowania. Odłączyć wtyczkę z alternatora. Zaświeci się kontrolka ładowania, błąd ale sobie skasujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 (edytowane) Akumulator jest dobry maxi ECU tak pokazuje kontaktowałem się z serwisem to powiedzieli że tak pokazuje Edytowane 30 Października 2025 przez rafica1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 Czy regulator alternatora sprawdzony? Będzie dawał nierównomierne obciążenie i obroty będą falować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 Jak ładuje to jest dobry. No i na pewno przez to się nie dławi co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 Ciężko Tobie pomóc. Rozwiązaniem będzie wymiana silnika bo to przecież on nie równo pracuje. Do pewnej wiedzy trzeba dorosnąć. Miałem takie dwa samochody jednocześnie, odpowiednio eksploatowane nie miały takich problemów. Ten silnik będzie wrażliwy na nierówną kompresję, problem z instalacją elektryczną (czytaj ładowaniem) będzie przekładał się kulturę pracy - miałem taki przypadek, co prawda to nie moje auto miało z tym problem, ale przy nim pracowałem. Widać łatwiej jest wymienić cały osprzęt silnika niż odpiąć jedną wtyczkę od alternatora. Łatwiej jest rozkładać ręce, że nikt nie pomoże można zbadać kompresję. Pewnie wyjdzie nierówna. Stosunkowo niski przebieg o niczym nie świadczy - modne jest cofanie licznika za granicą. Nawet lepkość oleju w tym silniku ma znaczenie. Rozrząd również można źle wymienić - później silnik ma taki dziwny metaliczny dźwięk jak by się coś tarło metal o metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2025 Czyli uważasz że przez alternator silnik się dławi tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2025 Teraz to już coraz bardziej się dławi i drży jak klima to już wgl . Zaopserwowalem jeszcze że kontrola od trakcji się minimalnie jarzy ale nie świeci i tak jeszcze przez chwilę po zamknięciu . Pierw myslem że przebija się przez tło ale w nocy faktycznie ledwo widocznie się podświetla nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi