jeanik02 Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Witam Mam problem z Megane 3 1.5 dCi 2010 Od pewnego czasu skaczą faluja mu obroty na biegu jałowym Po podłączeniu obd pokazuje skoki ciśnienia na listwie Czy ktoś mial podobne problemu. Meganka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Ciśnienie w kolektorze dolotowym - 97 kPa, Obroty silnika - 840 rpm, Proponuje kontrole stanu rozrządu oraz ustawienie rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 3 godziny temu, Andrzej-2010 napisał(a): Proponuje kontrole stanu rozrządu oraz ustawienie rozrządu 🤣 a ile ma mieć w dieslu? Coś po raz kolejny wymyśliłeś. W dniu 21.12.2025 o 08:16, jeanik02 napisał(a): Po podłączeniu obd pokazuje skoki ciśnienia na listwie Z tego co zamieściłeś niewiele da się wywnioskować. Można wiele gdybać co raczej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 10 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia W dniu 10.01.2026 o 13:08, Andrzej-2010 napisał(a): Ciśnienie w kolektorze dolotowym - 97 kPa, Obroty silnika - 840 rpm, Proponuje kontrole stanu rozrządu oraz ustawienie rozrządu Rozrząd wymieniany jakoś we wrześniu Ogólnie wyczyściłem Egra. Trochę było lepiej, ale dziś przy dłuższym użytkowaniu samochodu coraz mocniej te obroty skaczą . Takie "uderzenia" są do jakiś czas na postoju że buda trzęsie Nie wiem czy to może być powodem ale jutro chyba spróbuję wyczyścić przepływomierz, bo z tego co się orientuję to tu nie ma przepustnicy akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 21 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Przy wymianie regulatora ciśnienia pokazały się opiłki.. Auto już potem nawet odpalić nie chciało.. także super pompa+wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi