Pawel1234 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Witam, przeszukałem mnóstwo tematów na forum, ale raczej nikt nie miał takiego problemu co ja, a mianowicie wszystkie szyby przestały działać w tym samym czasie, oraz elektryczne lusterka. Jeden moduł od drzwi pasażera wymieniałem pół roku temu, ale wątpie, że padły wszystkie w tym samym momencie. Wszystko zaczęło się od tego, że szyby działały tylko 5 sekund po odpaleniu auta, potem już żadna. Nie ma różnicy czy próbuje je otworzyć z panelu kierowcy, czy każdą z osobna. Bezpieczniki są w porządku. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Tempomat działa? Sterowanie podnoszeniem świateł reflektorów też działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1234 Opublikowano 5 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Tak, tempomat i podnoszenie świateł działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Pytałem bo wydawało mi się, że sterowanie szybami idzie z tego samego złącza w UPC co tempomat i reflektory. Po głębszej analizie schematu wychodzi, że prawdopodobnie chodzi o podświetlenie diodek. Trudno, nie doradzę, schemat szyb dla mnie zawsze był zagadką. Podejrzewam komunikację modułu UCH w kabinie z panelem sterowania szybami na drzwiach kierowcy. Może złącze w drzwiach kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksik Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Miałem podobnie w megance z opcją domykania szyb z pilota. Wszystkie szyby przestały działać gdy padł jeden z modułów w drzwiach. Był mocno skorodowany pomiędzy pinami i podejrzewam, że mógł je zwierać. Niestety nie wiem czy miało to wpływ na elektryczne lusterka bo nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia do obejrzenia moduł kolo akumulatora. Lubi być zalany wodą jak odpływy na podszybiu są nie drożne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1234 Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Witam, wymiana modułu komfortu, który znajduję się obok akumulatora nic nie dała. Pomyślałem, że przyczyną też może być kostka w drzwiach, po otworzeniu jej zobaczyłem, że jeden pin jest zaśniedziały. Po przeczyszczeniu tych pinów, szyby znowu zaczęły działać, ale tylko 3 sekundy po włączeniu zapłonu. Ciekawostką jest też to, że raz zdarzyło się, że po włączeniu zapłonu i po naciśnięciu przycisku od szyby kierowcy, otworzyła się szyba pasażera. Myślicie, że problem moze leżeć w tej wiązce, która znajduję się w drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi