Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ogrzewanie przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z przednią szybą podgrzewaną.

Załanczam- kontrolka się zaświeci a szybka nic, słychać tylko jak załancza przekaźnik w podszybiu. Po zdemontowaniu prawej kratownicy ukazał się

przewód zakończony metalową końcuwką , który wystaje z dolnej krawędzi szyby taki sam przewód jest na drugim końcu.W podszybiu znajduje się skrzynka z bezpiecznikami. Jak powinna być podłączona szyba i czy ktoś to sam naprawił?

• 2 tygodnie później...

Jezeli dobrales sie do bezpiecznikow to wieksze maja pola, ktore pozwalaja bez ich wyjmowania zmierzyc czy nie sa zepsute, sprawdzenie miernikiem czy przewodza wyeliminuje chociaz niepewnosc co do ich zepsucia (lub ja potwierdzi miejmy nadzieje).

~ ~ ~ ~

No ja nie znam rozwiazania twojego problemu ale mam podobny, ogrzewanie przedniej szyby mi "dziala" ale jej odmrazanie objawia sie dosc dobrze odmrozonym ale tylko paskiem na dlugosci okolo 20cm po prawej (albo po lewej juz nie pamietam) stronie szyby. Zastanawiam sie czy to nie jakis "zonk"?

Doktorze, odp. byla do mnie czy do Tokra? (fan SG-1) :mrgreen:

Jezeli do mnie to prosze o delikatne naprowadzenie na temat bo mam cale 10 miesiecy do nastepnej zimy to w koncu to dam rade naprawic, bo ogrzewanie przedniej full wypas jest moim marzeniem :-)

tak, do Ciebie SoundWave, chodzi o to ze tez tak jak w tylnej szybie masz sciezki przewodzace prad. moze masz przerwane gdzies np pod parapetem (bo w przedniej CHYBA sa "wtopione" w szybie, miedzy warstwami szkla), sa do tego specjalne preparaty, bo pare wymienionych w paru tematach... szczerze nie pamietam nazw ale pewnie ktos pomoze :mrgreen:

Ja sprawdze u siebie ale jak dobrze pamietam szyba sklada sie z odzielnych "obszarow grzewczych", ktore maja wyprowadzenia do glownego zasialnia. Ja mam szybe podgrzewana ale nie podlaczona, fabrycznie nie mialem instalacji. Zabieram sie juz od dluzszego czasu, zeby ja podlaczyc. Ale dopiero jak trzymalem auto pod chmurka sprawilo, ze sie zmobilizowalem i bede to podlaczal.

Witam po małej przerwie przyokazji dzięki za odp.A przy okazji pozdrowionka dla

Krzycha z PYKURA ( od Worm PYKUR - drobna zmiana furki na Scenica), oraz dla reszty :)

Jako jedyni co się pofatygowali aby odp. , bo na [glow=darkblue:11d8c8be8d]francuskie.pl [/glow:11d8c8be8d]'0' zainteresowania problemem.

SuondWave masz 100% racji co do Stargate SG-1

Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • 2 lata później...