TOKRA1 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Witam mam problem z przednią szybą podgrzewaną. Załanczam- kontrolka się zaświeci a szybka nic, słychać tylko jak załancza przekaźnik w podszybiu. Po zdemontowaniu prawej kratownicy ukazał się przewód zakończony metalową końcuwką , który wystaje z dolnej krawędzi szyby taki sam przewód jest na drugim końcu.W podszybiu znajduje się skrzynka z bezpiecznikami. Jak powinna być podłączona szyba i czy ktoś to sam naprawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Jezeli dobrales sie do bezpiecznikow to wieksze maja pola, ktore pozwalaja bez ich wyjmowania zmierzyc czy nie sa zepsute, sprawdzenie miernikiem czy przewodza wyeliminuje chociaz niepewnosc co do ich zepsucia (lub ja potwierdzi miejmy nadzieje). ~ ~ ~ ~ No ja nie znam rozwiazania twojego problemu ale mam podobny, ogrzewanie przedniej szyby mi "dziala" ale jej odmrazanie objawia sie dosc dobrze odmrozonym ale tylko paskiem na dlugosci okolo 20cm po prawej (albo po lewej juz nie pamietam) stronie szyby. Zastanawiam sie czy to nie jakis "zonk"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 moze masz sciezke przerwana. z tym da sie latwo poradzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Doktorze, odp. byla do mnie czy do Tokra? (fan SG-1) Jezeli do mnie to prosze o delikatne naprowadzenie na temat bo mam cale 10 miesiecy do nastepnej zimy to w koncu to dam rade naprawic, bo ogrzewanie przedniej full wypas jest moim marzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 tak, do Ciebie SoundWave, chodzi o to ze tez tak jak w tylnej szybie masz sciezki przewodzace prad. moze masz przerwane gdzies np pod parapetem (bo w przedniej CHYBA sa "wtopione" w szybie, miedzy warstwami szkla), sa do tego specjalne preparaty, bo pare wymienionych w paru tematach... szczerze nie pamietam nazw ale pewnie ktos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja sprawdze u siebie ale jak dobrze pamietam szyba sklada sie z odzielnych "obszarow grzewczych", ktore maja wyprowadzenia do glownego zasialnia. Ja mam szybe podgrzewana ale nie podlaczona, fabrycznie nie mialem instalacji. Zabieram sie juz od dluzszego czasu, zeby ja podlaczyc. Ale dopiero jak trzymalem auto pod chmurka sprawilo, ze sie zmobilizowalem i bede to podlaczal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam po małej przerwie przyokazji dzięki za odp.A przy okazji pozdrowionka dla Krzycha z PYKURA ( od Worm PYKUR - drobna zmiana furki na Scenica), oraz dla reszty :) Jako jedyni co się pofatygowali aby odp. , bo na [glow=darkblue:11d8c8be8d]francuskie.pl [/glow:11d8c8be8d]'0' zainteresowania problemem. SuondWave masz 100% racji co do Stargate SG-1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1978 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jak sprawdzić czy w Scenicu II 2004 r. Jest ogrzewanie przedniej szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 najprościej czy masz przełącznik do szyby przedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1978 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Wygląda tak jak na zdjęciu. Jest ogrzewanie tylnej i przedniej. Ale jak włączam to uruchamia się klima i nawiew ale nie ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 To nie jest ogrzewanie tylko odszranianie czyli kierowanie nawiewu po przez klimatronika na przednią szybę. Poczytaj w instrukcji auta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito1 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Odgrzebuję temat U mnie w meg jest tak, że po wciśnięciu przycisku ogrzewania slychać pyknięcie w skrzynce z bezpiecznikami i nic sie nie dzieje. Szyba nie grzeje, kontrolna nie świeci. Jaki może być powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi