Prezes Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Wyszło na to, że pomimo, iż kontrolka świec na desce gaśnie, świece i tak grzeją przez około 10s. Zastanawia mnie czy to normalne. Już o tym kiedyś pisaliśmy na forum. Tak to normalne. Kontrolka gaśnie a świece jeszcze grzeją przez jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergizel Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Samochodzik od 3 tygodni zapala jak marzenie - zawsze za pierwszym razem Gościu pomodził, pomodził i jednak w końcu wymodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzykad Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Hmm ciekawe co zrobił? Ja wstawiłem auto do serwisu i też mi zrobili. Szkoda mi było czasu jeździć po nieukach tracić pieniądze i nerwy. W serwisie zrobili to tak, że w momencie odpalania pompa dostaje większą dawkę paliwa. Jestem zadowolony bo auto pali na dotyk. Jak to zrobili nie wiem. Cena w serwisie 460zł Lecz to nie dużo biorąc pod uwagę, że wcześniej zajeżdżałem akumlator, rozrusznik czy świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergizel Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Mnie cała "zabawa" kosztowała 260zł. Za pierwszym razem, gdy byłem u elektryka i wymienił mi czujnik tyle zapłaciłem. Później, gdy do niego jeździłem (chyba z 5 razy) to już nigdy nie wziął ani grosza. Solidny gość. [ Dodano: 2008-12-10, 09:46 ] Ostatnio byłem u mojego elektryka w sprawie nie związanej z moją Megi i dowiedziałem się w końcu co u mnie wymodził, że przestałem mieć problemy z odpalaniem. Twierdzi, że eksperymentował i postanowił odwrotnie spolaryzować czujnik położenia wału. Nie wiem czy ściemnia, czy nie w każdym bądź razie problem z odpalaniem już nigdy nie wystąpił, a minęły już chyba z 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr3 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie mogę znaleźć tego czujnika położenia wału...może mi ktoś podać link ze zdjęciem??? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 piotr3, a szukajka od czego jest na forum Tu masz opis i fotki jak to wygląda: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Poprzedni właściciel megi sprzedał mi ją , bo nie mógł sobie poradzić z odpalaniem.Kupiłem instrukcję WKiŁ Megane i po analizie sprawdziłem obwód : komputer - czujnik położenia wału , wyginając przewody przy złączu. Wadliwe 3/5 co oznacza że 3 na 5 uruchomień może być nieudane. Przelutowałem przewody w złączu i od tamtej pory (04.2007) nic się złego nie dzieje. Odpala 100/100. "Myki" elektryków oznaczają, że doczytali instrukcję. Niekompetencja elektryków bierze się z nieznajomości prawa Ohma. Pozdrawiam mgr inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi