bohen25 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 witam i zapytuje, czasami na wyswietlaczu komputera pokladowego pojawiaja sie krzaki, znieksztalcone symbole i nie reaguje na przelacznik, kilka razy wyswietlacz nie zaswiecil sie podczas rozruchu, dopiero po przejechaniu kilku kilometrow. po jakims czasie wszystko wraca do normy. siada komputer czy to jest kolejna typowa usterka elektroniki w scenicach? jak rozwiazac w/w problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 mam ten sam problem, na poczatku spanikowałem zatrzymałem się i odłączyłem aku. niby wszystko było ok i po jkaimś czasie znów to samo. Wczoraj natomiast znikło mi wszystko, wyszedłem z auta zamknełem otworzyłem i wszystko ok. Nie mam pojęcia co to za usterka, jak narazie zdarza się bardzo żadko ale sam fakt wkuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 no wlasnie, dosc irytujace to jest-zauwazylem tez ze czesto po wizycie w myjni tak sie dzieje, a czasem zupelnie nagle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Wilgoć dostaje się do wyświetlacza, albo do któregoś ze styków. Sprawdź wszystko dokładnie, po odłączaj styki, przeczyść je i wysusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Może faktycznie, sprawdzę to. Czyli ściągam daszek odkręcam śrubkę trox 10 naciskam dwa zaczepy i wyciągam licznik, dociskam gniazdo i zobaczymy. Jak narazie nie testuję bo Renata jak na złośc nie chce się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris66 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Temat odświeżę bo może komuś przyda się porada.Miałem ten sam problem (niepełne znaki na wyświetlaczu) Zdemontowałem licznik.Impulsy do wyświetlacza przekazywane są przez gumowy łacznik który wyczysciłem czystym spirytusem.Dodatkowo podłozyłem pod wyświetlacz cieńki pasek kartonowywy dla zmniejszenia dystansu (zwiększył się docisk gumki do płytki).Wyświetlacz śmiga jak złoto.Wszystkie znaki działają poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HROM Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam, W mojej Megane wyskoczyło coś takiego hmmm, miałem też podobne doświadczenia z licznikiem tzn. całkiem znikły znaki. Pytanie czy już ktoś spotkał się z takimi krzakami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi