m_dyszk Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam Usłyszałem dziś po zgaszeniu silnika dziwny dźwięk ni to buczenie ni to "pierdzenie" czegoś w komorze silnika. Dźwięk uaktywnia się chwile po zgaszeniu silnika, trwa moment. Czy ktoś miał może podobny problem? posłuchałem tego czegoś przy otwartej masce: 1. bzyczenie słyszalne jest chwile po uruchomieniu silnika. W przewodzie paliwowym od gruszki do filtra widać cofające się pęcherzyki powietrza. dodam że niedawno był wymieniany filtr paliwa i zamontowana była gruszka, niestety fabryczna się rozleciała. gruszka jest z zaworem zwrotnym. jak się ją pompuje to przy filtrze słychać coś jak "pierdzenie" coś jakby się gdzieś coś obracało i tyrkotało, cholera wie pierwszy raz mam diesla 2. dziwne dźwięki wydobywają się z okolic f-tra paliwa po zgaszeniu silnika Dźwięki są bardziej intensywne po rozgrzaniu silniku. Przy gaszeniu zimnego jest zdecydowanie ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Może źle odpowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi