Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Podkategorie

  1. 4
    4 ogłoszenia
  2. 21
    21 ogłoszenia
  3. 0
    0 ogłoszenia

Zaloguj się, aby obserwować  
  • Posty

    • Witam, od niedawna jestem posiadaczem Clio IV ph II z silnikiem 0.9 Tce. Przy kupnie w salonie Renault pytałem sprzedawcę jak to jest z montażem w tym silniku LPG. Odradził motaż instalacji ze względu na sprawdzanie luzów zaworowych- podobno jest to kosztowna operacja... To jak to jest z tymi silnikami ? Nadają się pod gaz czy też nie? Jeździ może ktoś?
    • Witam, ostatnio jadąc autostradą miałem dosyć nietypową sytuację - sama z siebie wypadła górna część uszczelki szyby przedniej :O z zewnątrz zaczął wydobywać się irytujący dźwięk, zjechałem więc na MOP aby sprawdzić co się stało - była to wyżej wspomniana uszczelka. Była wyczepiona na całej szerokości - po kilku minutach udało mi się ją wcisnąć z powrotem na miejsce i mogłem dalej kontynuować jazdę - sytuacja już się nie powtórzyła.

      Sama uszczelka jest cała, nie ma żadnych uszczerbień/rozcięć, jakieś 2-3 minuty przed jej wypadnięciem dosyć obficie użyłem płynu do spryskiwaczy - jednak czy to mogło być przyczyną? O.o
      Miał ktoś podobną sytuację lub wie co mogło do niej doprowadzić?
    • Czujnik ten jest chimeryczny i b.często silnik tak się zachowuje z jego powodu jak u Ciebie.  Aby wychwycić jego usterkę należałoby pojeździć z clipem.  Jak nowy, to tylko oryginał.  Na podstawie wysyłanego sygnału kątowego położenia wału korbowego, komputer oblicza ;     - prędkość obrotową ,     - steruje kątem wyprzedzenia zapłonu,     - stabilizuje prace silnika na biegu jałowym,     - steruje zaworem elektromagnetycznym pochłaniacza par paliwa ,     - steruje elektrozaworem zmiennych faz rozrządu, ( u Ciebie brak ).
    • Dźwięku nie ma, ponieważ nie jest zrobiony konfig auta pod obsługę Navi 
    • Dziękuje za odpowiedź, a czy CLIPEM bez BIC ze starym wyświetlaczem tak jak było oryginalnie  powinienem połączyć się z radiem? CLIP nie łączy mi się z radiem i z modułem multimediów (nie wszystkie kalkulatory odpowiadają , zaznaczałem ponowne wykrywanie elementów ), z silnikiem się łącze.. Piny 12 i 13 z gniazda OBD mają fizyczne przejście do wiązki radia i do nawigacji, przewodów nie przecinałem tylko dolutowywałem wiązki więc nic nie rozłączyłem.. Chyba że CLIP ma coś uwalone na CANie multimediów. Drga sprawa to nie mam dźwięku z nawigacji, muszę sprawdzić czy  dobrze wsadziłem piny 14 Audio -  i 15 Audio +, ewentualnie czy ma znaczenie ich zamiana?
×