dziobii Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mam prośbę do obcykanch w temacie forumowiczów - od pewnego czasu chodzi mi po głowie zaopatrzenie się sprzęt CB i chciałbym, abyście mi coś doradzili w kwestii doboru w miarę krótkiej, nie rzucającej się w oczy anteny, którą najchętniej zamocowałbym na stałe na dachu (łącznie z jego dziurawieniem). Na allegro znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item496159752_krotka..._elite_103.html ale ze względu na cenę, traktuję ją z lekkim przymrużeniem oka. Jeżdżę głównie w trasie i dlatego chciałbym zainwestować w antenę, która ma co najmniej przyzwoite parametry. Doradźcie coś, bardzo proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Raczej nie polecałbym anteny za 40zł, warto zainwestować w lepszy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 ten sunker to smiec. Jesli chcesz zeby antena dzialala to musi miec powyzej metra. Jesli chodzi o takie anteny to polecam sirtela s90, sirio omega albo duzo tanszego hustlera ic100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Albo masz antenę, z której gadasz i odbierasz albo w tym przypadku atrapę z ładnym opisem sprzedawcy. Na tym patyczku nie złapiesz nadawcy zza płota. W podpisie masz miejsce, gdzie jest dużo przestrzeni, bier od razu 1,5metra+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Kolego ,albo krótka antenka ,albo dobre osiągi.Złotego środka niestety nie znajdziesz .Jeśli chcesz mało rzucającą sie w oczy antene montażowa to INDIANA Presidenta.Wyglądem przypomina antene radiowa i w końcu to helikal więc osiągi będą bardzo dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 ja tam śmigam na Presidencie Florida (węglówka) i nie narzekam, tzn z założenia było 5-8km i obrabia bez problemów nawet w chaosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobii Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Domyślam się, że ten sunker to śmieć; w allegro wpisałem "antena CB krótka" i wyskoczyło tylko to badziewie. kisand, ta INDIANA nawet ciekawie się prezentuje. Ale takiego bata do dachu przykręcać na stałe nie będę, co najwyżej przez uchwyt. A propos tego uchwytu jeszcze... Jak z demontażem anteny? Łatwo da się ją zdląć i wrzucić do bagażnika? Bo ze względu na takie moje małe zboczenie estetyczne anteny na magnes kupować nie chcę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Łatwo da się ją zdląć i wrzucić do bagażnika? anteny na magnes kupować nie chcę zmień zboczenie co od magnesówki da się szybciej zdjąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royb Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 President FLORIDA ma 45cm długości i sam z niej korzystam - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 AVE Ja jak zawsze polecam: irioantenne.it/prodotti_ant.php?idc=1008171255&idg=1008171169&idp=125"]http://[ciach]irioantenne.it/prodotti_ant.ph...169&idp=125 - mala. krotka, niepozorna itd irioantenne.it/prodotti_ant.php?idc=1008171255&idg=1008171169&idp=118"]http://[ciach]irioantenne.it/prodotti_ant.ph...169&idp=118 - jeszcze lepiej spelnia w/w zalety irioantenne.it/prodotti_ant.php?idc=1008171255&idg=1008171169&idp=129"]http://[ciach]irioantenne.it/prodotti_ant.ph...169&idp=129 - kompromis miedzy krotkoscia a dzialalnoscia - POLECAM - TURBO 800 irioantenne.it/prodotti_ant.php?idc=1008171255&idg=1008171169&idp=1144670713"]http://[ciach]irioantenne.it/prodotti_ant.ph...;idp=1144670713 - zuelnie na opak (mam i ja) Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 A może Wilson Little Wil, markowy sprzęt, osiągi przyzwoite, solidne wykonanie. Im dłuższa tym lepsza Antenka tylko dodaje uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ta tylko trzeba uważać na trakcję Ja przyhaczam bramkę ograniczającą na 2,5 m Ale za to dzisiaj rozmawiałem z kolegą na 25 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ale za to dzisiaj rozmawiałem z kolegą na 25 km Na takie odległości a nawet krótsze to mam komórke I nie zawsze warto wiedzieć wszystkiego co się w sąsiednim województwie na drogach dzieje. Zasięg do 10 km poza miastem moim zdaniem całkowicie wystarczy, tym bardziej, że i tak za wiele informacji bo bierze dookólnie. Śledzę temat bo i ja jestem taką krótszą anteną zainteresowany, Scenic jest i tak już wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 a ja polecam to: klepcb.port2000.pl/index.php?katalog=produkty&kategoria=8&produkt=66438"]http://[ciach]klepcb.port2000.pl/index.php?k...p;produkt=66438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Ten sklep polecam, sam u nich kupowałem całość i na gg jeszcze dało rade cenę radyjka potargować. A co do antenki polecam ALAN PC-4. Mam założona na reling przez uchwyt i rewelacja. Demontaż na motylku 5 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi