Robak Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 mati1981, poczytaj ten temat na pewno znajdziesz tu pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinafilip Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 witam chciałem zapytać jaki rozmiar opon powinno sie zakładać do megi 2 alusy mam 16 wiem ze letnie powinny być 205 a zimówki jakie ja mam 205 i wydaje mi sie ze sa za szerokie na zime co wy sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jeśli chcesz węższe opony na zimę, to polecam 195/65 ale na felgi 15". Na szesnastki węższych opon niż 205 bym nie zakładał, choć przyznam szczerze, że nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 195 wchodzi bez problemu, tymbardziej na zime polecam kiedy wezsza opona lepiej sie spisuje niz szeroka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 ja odradzam ziomowe fuldy :( nie wiedzieć czemu po zrobiły mi się kwadratowe i samochód zaczął sobie sam skręcać w prawo [prosiłbym umieszczać informacje w odpowiednich działach, a nie powyższe info umieściłeś w temacie o oponkach letnich] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 ja już jestem po wymianie, mam jeden komplet felg więc będą aluski, opony to Continental WinterContakt 205/55 R16, w testach wypada ok, miejmy nadzieję, że w praktyce również będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Test opon zimowych ADAC 2008: <link> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Wiesz, ja bym najpierw sprawdził czy opony będą się nadawały do mojego samochodu, a potem kupował. Wg mnie za szerokie i za płytkie na zimę raczej kupił bym 195/55/15 lub 185/55/15 z felgami stalowymi, te drugie wydają mi się lepsze, ale wszystko zależy gdzie będziesz na nich jeździł. Jeżeli zimy będą takie jak ostatnio, to być może będzie Ci się na nich jeździło dobrze, puki nie wjedziesz na jakieś boczne drogi. Jak dowali śniegiem i mrozem, a drogowcy zapomną o odśnieżaniu może być różnie. Ja ma zimówki i letnie w rozmiarze 185/65/15 i nie narzekam, choć mam tylko Dębice Frigo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 na Frigo 2 tez mi sie dobrze jezdzilo. kilkiewicz1383 a jakie miałeś oryginalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 zastanawiam sie nad 2 oponami Continental Goodyear która z nich będzie lepsza? Bo jeśli porównywalne to wezmę tańszą, tylko czy to ma znaczenie ze rok produkcji 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 zależy jeszcze któy tydzień tego 2007 roku bo między 01 a 53 jest różnica jednego roku. Ale generalnie najlepiej kupić najmłodsze opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 prosiaczek231, z fotek w twoim albumie Radex, mam letnie continentalki i cóż nigdy więcej - przy następnym komplecie wracam do goodyearek. Zimówki conti miałem krótko więc tu mi trudno coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 andrre, niby do 18 miesiecy moga sprzedawać jako nowe więc moga być nawet z kwietnia 2007. Ale moze faktycznie wezme goodyear, bo tez mozna znaleźć tańsze z 2007 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hADeSik Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 mam uniwersalne goodyear (obecnie używane jeszcze jako letnie), znajomy miał letnie i o ile faktycznie oponki są fajne, to mają jedną wadę (chyba, że te najnowsze czy z ubiegłego roku się zmieniły) - są dość głośne (przynajmniej dla osób wrażliwych pod tym względem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Nie zauważyłem na słuch aby moje zimowe były głośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi