Lewy Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 W MI PHII było w kabinie obok bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 zapewne w MIphI jest podobnie , zajrzę tam pożniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 dokładnie w MI ph1 jest też koło bezpieczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 no dobra, sprawdziłem u siebie, jest 16 pinów czyli może pasować. Jest jednak szansa, że inna będzie kolejność pinów, albo coś "w systemie" będzie inaczej. Wrzucam fotkę jak to u mnie wygląda (sorry za jakość - telefon :-/ ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 a czy taq wtyczka jest prostokatna albo taka owalna czy jest w ksztalcie trapezu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 byłem, sprawdziłem i jest w kształcie trapezu. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Jeszcze zauważyłem że w tej zaślepce od tego złącza jest blaszka, która łączy ze sobą dwa piny. Nie mam pewności czy to są te, ale spróbuję zaznaczyć to na zdjęciu. Przy zdjętej blaszce auto odpala bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 to jak bedziesz imal byc w mojej okolicy to daj znac i sprobujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 ok, więc byłem, podłączyliśmy i... coś tam pokazuje Co prawda błędów nie wykrył, ale jednak do końca wszystkiego nie pokazywał. Przy najbliższej okazji spróbujemy zamienić piny, dzisiaj nie było schematów ani rozpisek żeby to zrobić, więc nie kombinowaliśmy. Może jeszcze się uda Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 no niestety, wczoraj zaliczylismy pierwszego wielkiego FAIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111 ale nie poddajemy sie jakby ktos mial rozpiske pinow w zlaczu diag w MI to nie pogardze, i zrobie podejscie to bedziemy wiedziec czy to piny sa pozamieniane czy to inny standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademeness Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Przepraszam za odgrzewanie tematu kfadratowy, ale niezmiernie jestem ciekaw jakiego softu używasz do połączenia ELM z Megane II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Do samej podstawowej obsługi silnika wystarczy zwykły darmowy Scantool czy OBDGauge. Ja ze swojej strony polecam AutoDiag mojego autorstwa, ale wymaga on bardziej zaawansowanego sprzętu niż ELM (za to niekoniecznie droższego). Czyta on również ramki. Ze swojej strony jak by ktoś potrzebował to również się oferuję. Z tym, że nie palę - więc można bez fajek wpadać. Wawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Czy udało się wam w końcu ustalić jaki interfajse posiada megane ph2 (wtyczka jak na zdeciach powyzej)??? Czy jak podlacze od OBD2 bedize OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko_pol21 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 witam wszystkich jestem zdeka nowy na tym forum i jeszcze nie wiem do końca gdzie co jest ale luz dam rade mam sprawę bo od jakiegoś czasu na wyświetlaczu w kokpicie pala mi się kontrolki od esp hors service poduszki powietrznej itd i tu pojawia się problem o co chodzi i co można z tym zrobić pozdrawiam i jak coś piszcie szybko bo już mnie drażnią te kontrlki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 piszcie szybko bo już mnie drażnią te kontrlki Zacznij od opcji Szukaj, dostępnej w pełnej wersji za darmo na górze strony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windykator Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) Witam. Potrzebuje informacji czy znajdę kogoś z Rzeszowa lub okolic którzy posiadają program na CLIP-ie, w celu podpięcia do Megane III i usunięciu paru komunikatów? Edytowane 23 Października 2019 przez windykator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi