dudek558 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Mam problem. Renault megane kombi 2005 rok 1,5 dCi nie działają mi spryskiwacze ogrzewanie tylnej szyby zapalniczka i radio. Czym może być to spowodowane ? Proszę o szybką odpowiedź. Kak ktoś wie Czy to może być od bezpieczników ? W ogóle jak się do nich dostać? Są jakieś schematy albo instrukcja obsługi ? Dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Sprawdź bezpiecznik - <zobacz opis> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek558 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 dzieki wielkie jutro spojrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zobacz jeszcze mój post TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre1 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Nie potrafię mimio przeszukiwań znaleźć bezpiecznika od świateł pozycyjnych prawej strony . Niby są one po prawej stronie akumulatora w rozsuwanej części , ale jak to wyjąć to mi ręce opadają . Odkręciłem śrubę z dodatnim przewodem w tym module myśląc że ułatwi mi to wyjęcie bezpieczników , ale to by było zbyt łatwe . Czy trzeba jakoś wyjąć tą górną osłonę maskującą do której przykręcona jest obudowa dwoma torxami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Może tu coś sie znajdzie -> http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=13922...ht=depeche+mode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 mały odkop ale mam pytanko związane z bezpiecznikami ;) Gdzie w MIIPH1 znajduje się np bezpiecznik zapalniczki? wg. schematu to czwarty w pierwszym rzędzie, jednak nie ma tam żadnego podłączenia, nie wspominając o samym bezpieczniku. Czy może to wynikać z tego że fabrycznie nie mam zapalniczki tylko gniazdo 12V (nie jest podświetlane, może są jeszcze jakieś różnice), ale i tak gdzieś musi być bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Od zapalniczki powinien być w środkowym rzędzie drugi od góry. A naklejka z rozmieszczeniem bezpieczników pewnie jest jakaś uniwersalna i nie odpowiada wersji w Twoim aucie. Rozmieszczenie bezpieczników masz w dziale download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) przeglądałem ten plik, do drugiego bezpiecznika o którym piszesz jest opis: Bezpiecznik radioodtwarzacza (261)- wyświetlacz wielofunkcyjny (653)- przekaźnik pompy spryskiwacza reflektorów (753)- przekaźnik pompy spryskiwacza reflektorów 2 (1338)- zapalniczka w pierwszym rzędzie (101)- ogrzewanie fotela kierowcy i pasażera (385-386)- pompa dwukierunkowa spryskiwacza szyby przedniej i tylnej (677)- przekaźnik podgrzewacza oleju napędowego (450 )- panel sterowania klimatyzacją (319)- moduł kontroli klimatyzacji (419)- modu elektroniczny składanego, sztywnego dachu (1476)- lusterko wsteczne w kabinie (1340)- Centralny modu połączeń (1125)- Moduł alarmu (427)- ale wydawało mi się to dziwne, aż tyle urządzeń w jednym bezpieczniku 15A? samo radio ma przecież 10A, a zapalniczki przeważnie 10-15A, to już 2x więcej a gdzie jeszcze reszta urządzeń Edytowane 20 Lipca 2016 przez zajchow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Wiele z tych urządzeń pobiera prąd tylko do podświetlenia przycisków lub sterowania nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi