zdunman Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 a alarm zdążył się już uzbroić zanim zacząłeś go testować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 a ile potrzebuje na uzbrojenie? z 3 minuty minęły zanim wpakowałem ręce do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antychryst6 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Pers - może masz zablokowane czujniki wewnątrz tak jak pisał Dibbler sprawdź może to coś pomoże pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 a jak je odblokować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Same się odblokują jak otworzysz samochód. Czujki ruch wyłącza się jak pisze kolega Dibbler wyżej ale musisz to robić za każdym razem przed zamknięciem jak mają być wyłączone. Więc to nie może być przyczyną twojej usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antychryst6 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Dołączę się jeszcze do tematu z moim problemem, mam nadzieję że ktoś mi pomoże z kolegów forumowiczów :P Od wczoraj (właściwie dzisiaj noc) alarm zaczął wariować włącza się co chwilę i nic nie pomaga wyłączam kartą przez okno i za chwile to samo. W nocy doszło do tego że spałem z kartą w ręku i jak mnie obudził alarm to wyłączałem i szedłem spać dalej. Rano jak już wstałem to poszedłem przewietrzyłem megi po ulicach wszystko odparowało i wydawało mi się że będzie ok ale nic bardziej mylnego... Trochę poczytałem i myślałem że wyłączenie czujników wewnętrznych coś da ale dało na chwilę przyjechałem pod dom i znowu włącza się alarm. Kolega Nel uświadomił mnie że wyłączenie czujników jest tylko jedno razowe . Czy ktoś z was może ma jakiś pomysł jak mogę się uporać z problemem? Dodam że alarm z tego co mi się zdaje jest fabryczny. Z góry dziękuję wszystkim z pomoc i ewentualne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Alarm uruchamia się z 3 przyczyn 1-czujniki ruch (możesz je na próbę wyłączyć tak jak podano wyżej) 2-czujnik maski (sprawdz go w ten sposób że otwórz maskę wciśnij czujnik maski i zablokuj go na przykład zapałką zamkij maskę i włącz alarm) 3- czujniki otwarcia drzwi (jeżeli po zamknięciu samochodu świeci się lampka sufitowa to jest uszkodzony czujnik w jakiś drzwiach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antychryst6 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Stawiam raczej na czujniki ruchu ponieważ jak wyłączę je to wszystko wraca do normy, jeśli chodzi o czujniki otwarcia drzwi to lampka zachowuje się normalnie, patent z maską muszę sprawdzić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Odświeżam troche temat. Jakis czas temau zakupilem na alledrogo alarm cobra. Alarm dopisał się do auta-wszystko pieknie. Dostalem tez czujniki ruchu ale poniewaz byly one uszkodzone to ich nie podlaczalem. Problem w tym że po zamknieciu auta alarm wyzwala sie notorycznie sam z siebie. Zrobilem wiec test i nacisnalem 5 razy start przed wyjsciem z auta, po czym zamknalem auto. Alarm zapikał 3 razy i jest OK. Podsumowujac wyglada to na problem z czujnikami dodatkowymi czyli czujnikami ruchu. Jednak nie są one podłaczone.... Jakis problem co moze byc przyczyną? Dodam ze po wywołaniu dioda alarmu miga 3 razy wskazujac na czujniki dodatkowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Tommi3737 sprawdź na diodzie od alarmu ile będzie migać, po wywołanym alarmie. Będziesz wiedział na którym obwodzie jest wywoływany alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Aston czytaj moje ostatnie zdanie w poprzednim poście Dodam ze po wywołaniu dioda alarmu miga 3 razy wskazujac na czujniki dodatkowe.... oraz . Podsumowujac wyglada to na problem z czujnikami dodatkowymi czyli czujnikami ruchu. Jednak nie są one podłaczone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Jeśli to alarm fabryczny to dodatkowe czujniki też działają na zasadzie zwarcia do masy. Sprawdz czy któraś z wtyczek od czujnika nie dotyka przypadkiem do karoseri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Alarm fabryczny Hmmm sprawdze ale watpie-wtyczki sa tak skonstruowane że nie jest to łatwe aby przypadkiem dotykaly do masy...ale tj.napisalem sprawdze. Zastanawiam sie czy mozliwe jest to ze alarm wyje dlatego ze wykrywa ze tych czujnikow niema...? Zastanawiam sie tez czy mozna by podlaczyc jakies inne czujki w miejsce tych... w koncu i w orginalach i zamiennikach ida dwa kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Ja mam podłączone uniwersalne kupione w sklepie z alarmami - działają.Jeżeli chodzi o odłączenie czujników ,to mam zrobiony wyłącznik odcinający jeden czujnik ,jak piesek zostaje w samochodzie - alarm się nie uruchamia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Nel.... to dobra informacja. Ale powiedz...rozumiem że podłaczyłeś je poprostu bez centralki... same czujniki podłaczyłeś do wtyczek? Polutowałeś kable? Czy tam znaczenie ma który kabel z którym łaczymy? Jednak zastanawiam się dlaczego skoro nie ma czujników to alarm jest wzbudzany z takim bledem ....jakby to czujniki wywoływały problem... Nel a ty przypadkiem nie masz Perfect SEO? Bo ja caly czas mówie o Cobrze Dodano: 20 lis 2013 - 10:48 Jeszcze jedno-czy seryjnie pod maską jest jakis czujnik? Bo u mnie takowego nie znalazlem....a z tego co widzialem w zamku maski żadnej elektroniki nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi