remekpawlak Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 witam wszystkich. potrzebuję pomocy. kupiłem meganke 1.6 16v kombi z 2000roku,ma przejechane 134 000km. coś stuka z przodu przy jeździe nietylko po dołach ale tez po nierównej ulicy. wymieniłem gumy końcowe stabilizatora i nic niepomogło. POMÓŻCIE!!!!!!!! DZIĘKI :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Przejedz sie na diagnostykę i Ci wszystko powiedzą. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Pojedź do warsztatu i niech sprawdzą. Kto może wiedzieć na odległość co uszkodziło sie w twoim samochodzie. W grę wchodzą:sworznie, tuleje wahaczy, drążki i końcówki drążków, amortyzatory i ich górne łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 witam , miałem podobnie, ręcznie sprawdź; - sprawdź mocowanie nadkoli (śruby,nity,luzy) - sprawdź mocowanie płyty pod silnikiem (luzy,śruby) - sprawdź mocowanie rury powietrznej i grodzi przedniej z chłodnicą (luzy) - sprawdź mocowanie zderzaka/spojlera przedniego (luzy,śruby) - sprawdź mocowanie osnowy(maty) maski przedniej (góra maski czy luźna?) - sprawdź stan osłon półosi napędowych (pęknięcia gumowych harmonijek) Ten zakres usunął moje hałasy , jeśli twoje są inne umów się z diagnostą na płytę (geometria podwozia)- koszt 50,00 i wszystkie luzy w zawieszeniu pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 mam ten sam problem, ale jeszcze za nie go się nie zabrałem, u mnie to wyszło po 95 kkm, stawiam na wahacze, w przyszłym tygodniu się okaże :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 galki, dokladnie takie objawy miala LII ojca przy wytluczonych galkach, po wymianie cisza i pewne prowadzenie :) takie szybkie stukanie, na drobnych nierownosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 gałki czyli końcówki drążków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 gałki :) dorze napisalem. drazki byly wymienione troche wczesniej i nadal stukalo, a auto troche myszkowalo, zwlaszcza na nierownym, "cerowanym" asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 drążki to jedno a końcówki drążków to drugie :) ale ta gałka jest na końcu drążka? jak tak to jest to końcówka drążka :-P po prostu różne nazewnictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Sa zewnetrzne i wewnetrzne koncowki drazkow. Ja mialem wyrabane wewnetrzne i pukalo na dziurach, nierownosciach. Za to zewnetrzne byly w bardzo dobrym stanie. Po wymanie jest juz dobrze, przynajmniej tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 wewnętrzne? zawsze myślałem że drążek łączy się z maglownica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Tak to bylo nazwane w katalogu, jak zamawialismy czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remekpawlak Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 byłem na diagnostyce na szarpaku i nic złego nie widać, gość mówi że może amortyzatory, albo maglownica się tłucze. DZIWNE samochód prowadzi się bardzo dobrze, hamulce super nie wpada w wibracje przy hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 D... nie diagnosta, skoro nie potrafił zdiagnozować usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ale kasę pewnie wziął ;-) Trzeba sprawdzić wszystkie gumki, może która się naderwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi