Kaliomekki Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, niedawno byłem w myjni:) Jak chyba wszyscy użytkownicy 4 kółek lubie jak i moja granatowa megan jest czyściutka:) Zawsze myję autko w myjni w podgórzu przy ul.Wielickiej przed cmentarzem podgórskim na karcherze(czy jakoś tak sie pisze:/). Z racji tego że byłem troszke przeziebiony postanowiłem umyć w automacie za 17zł program full opcja z suszeniem i innymi bajerami Wbrew mojemy zdziwieniu auto nie było ładnie umyte :evil: No cóż nie o to chodzi wyjechałem z myjni i słyszałem jak gdzieś z przodu sie przelewa woda na zakrętach :shock: zdziwiłem sie troche a po chwili włączonego nawiewu na same nogi zaczeła mi sie lać woda od strony pasażera wprost na nogi mojej dziewczyny :evil: zwariowałem :-x jak myślicie co to może być ??? Nieszczelna uszczelka czy może3 coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 podczas mycia zaciągnęło wodę do kanałów nadmuchu. W meganie tego nie miałem ale w innym mercedesie i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A to chyba jednorazowe przy myciu?? Można coś zrobić żeby takie sytuacje nie miały miejsca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 wyłączać silnik i nadmuch podczas mycia. Po pierwsze, to najprostsza przyczyna. Dalej tylko rozważania na temat nieszczelności, filtra kabinowego i innych dziurawych przecieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Silnik był napewno wyłączony i co za tym idzie dmuchawy też!! Myśle że raczej nieszczelność za tym idzie:/ dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Silnik był napewno wyłączony i co za tym idzie dmuchawy też dmuchawę/nawiew można włączyć niezależnie od pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Hm ale jak sie karte wyciąga i drzwi otwiera to przpadkiem nie zamykai wyłącza sie wszystko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 wtedy gaśnie wszystko, karta w czytniku = nawiew bez silnika. Już nic mądrego tu nie dodam, idę gdzie indziej 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Okey okey dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 A mnie się wydaje, że koledzy się mylą. Przecież gdyby tak było to przy dużym deszczu z nadmuchów leciała by woda, a tak przecież nie jest. Po za tym czerpnia powietrza jest tak skonstruowana, żeby woda nie dostawała się do nadmuchu kabiny. Jedyna sensowna przyczyna jaką bym wskazał to brak odpływu z pod kratek nadmuchu. Trzeba popatrzeć czy gdzieś te odpływy nie są zatkane, może zamarzły i dlatego tak się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Jeśli problem się nie powtórzy, to nie jedź więcej do tej myjni. Jeżeli się powtórzy, to znaczy że masz podszybie (kanały, którymi woda jest odprowadzana z szyby) zapchane liśćmi, brudem lub innymi rzeczami. Zapchane podszybie powoduje, że woda przelewa się do kanałów wentylacyjnych i leci na nogi (szczególnie pasażerowi). Miałem dokładnie ten sam problem - po wyczyszczeniu podszybia z syfu problem ustał całkowicie. Sprawdź to. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 No myśle że jak nastanie weekend to sie za to czyszczenie zabiore:) dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasidlo Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 A gdzie są te kanały, którymi woda jest odprowadzana z szyby? Sam chętnie tam zajrzę. Chodzi o Scenic'a 1998 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie wiem, jak w Scenicu I, ale u mnie są one u dołu szyby, pod plastikową zaślepką z dwoma otworami odpływowymi po bokach. Nie robiłem tego sam, więc głowy nie dam, ale wydaje mi się, że żeby zdjąć podszybie i dobrać się do kanału odpływowego, trzeba najpierw zdjąć ramiona wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Jest dokładnie w tym samym miejscu, jak napisał sartek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi