Konrado76 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam Posiadam MEGI II 1,9 dCI z 2004 i chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób, oprócz wizyty w ASO, można sprawdzić wersję oprogramowania zainstalowanego w komputerze pokładowym. Może sa na to jakies kombinacje typu manetka, przycisk Start itp itd. Wielkie dzięki za info i Pozdr ;-) Konrado76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=858 "Tryb testowy włącza się tak. 1. Karta do czytnika 2. auto na luzie 3. naciskamy przycisk prawej manetki 4. wciskamy start trzymając przycisk manetki 5. pojawia się tryb testowy, puszczamy przycisk manetki. 6. przeskakujemy przyciskiem prawej manetki 7. wychodzimy pikulcem zerowania liczników." dodam od siebie, że kombinacja nie wchodzi po zgaszeniu silnika, trzeba zasugerować samochodowi, że się wysiadło i wsiadło znowu ;d można też odpalić silnik od razu włączając tryb serwisowy - zamiast trzymania guzika start, możemy go nacisnąć przy sprzęgle [oczywiście trzymając guzik manetki];d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrado76 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Dzięki za info, postaram się jutro sprawdzić. Ps. O ile dobrzez zrozumiałem, sekwencja manetka+START powinna być uruchamiana bez uruchamiania silnika, czyli wsiadam do auta, wkładam karte do czytnika, Auto na luzie, wciskam manetkę, następnie trzymając manetkę wciskam przycisk START (bez sprzęgła albo hamulca, bo włączę silnik) do uruchomienia trybu testowego itd. Dzięki i pozdrawiam. Dam znać o rezultatach Konrado76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikpik Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 O jakiej "manetce" mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switacz Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 pipik, manetka to wystające z prawej oraz lewej strony kierownicy dźwignie (do kierunkowskazów lub wycieraczek). Na końcu lewej powinieneś mieć przycisk do automatyki świateł, na prawej 2 przyciski do sterowania komputerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Powitać właśnie wczoraj się pobawiłem i zrobiłem tryb testowy.Mam soft 9,03 i jak się doczytałem są nowsze,teraz ciekawi mnie;jeśli chciałbym zaktualizować wersję na nowszą co w ten sposób zyskam?robił ktoś coś takiego?czy to tylko wyrzut $$?bo jak wiadomo takie cuda wianki to chyba tylko w ASO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb3 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Podłączam się do pytania wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzloss Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jak sprawdzic wersje softa w megane 2ph1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Włączyć "test mode". Jak to zrobić znajdziesz na forum. Tak samo z resztą jak sprawdzić wersję softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi