hakierek18 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Naprawa podświetlenia pokręteł od nawiewu oraz podświetlenia wyświetlacza radia, temperatury i zegarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Popędziłem 1100km nad morze i z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Konserwacja/ renowacja betonowego dachu garażu, gdzie mieszka sceniol drugi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Byłem na badaniach okresowych diagnoza luzy na sworzniu wahacza pr.przód i drązek kierowniczy pośredni też do wymiany.A byłem pewny ,że jest całkiem "zdrowa" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Megan 2 ma chwilową przerwę w poruszaniu się, powodem jest wymiana gum w wahaczach, końcówek wahaczy, końcówek drążków, łożysk w amortyzatorach, gum na na stabilizatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Megi umyta przez brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Pompowałem koło zapasowe bo miało prawie 1 bar zamiast 2.8 bara.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Wymienione żarówki H7 tym razem na Osram Night Breaker Plus :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los_Dawidos Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) ciecie) .........................................? To pytanie prześlij przez PW... Ten temat jest o czymś innym I zapoznaj się z zasadami cytowania Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 classic dostał nowe tarcze, klocki przód, plus nowa uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Obydwa sceniole wyczyszczone w środku i umyte na błysk. Pogoda była łaskawa, deszcze przeszły bokiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pucowanko jak co tydzień na myjni bezdotykowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W końcu doprowadziłem instalację LPG do ładu, czyli poprawiłem błędy gazownika: -nowe nawierty w kolektorze. Teraz dysze są obok wtryskiwaczy skierowane do silnika, a nie w poprzek. -obniżone ciśnienie na reduktorze do 1 bara. Było 1.58 bar. -zmniejszone otwory w dyszach kalibracyjnych na 1.7 mm. Było 2.1 mm. To powyżej zaskutkowało tym, że przy ciśnieniu na reduktorze 1 bar, mnożnik jest na 1. Do tego auto ciszej chodzi. Praktycznie nie słychać już klepania elektrozaworów gazu (Valdemar czerwony) i ogólnie auto lepiej chodzi. Tak więc jeżeli ktoś w silniku K7M ma niski mnożnik gazu (i duże ciśnienie na reduktorze), oznacza to za duże otwory w dyszach kalibracyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Przedmuchałem wydech sceniola drugiego przeganiając go do Wisły i z powrotem. Powód, jak co roku pod koniec sierpnia- piknik country WIŚLACZEK. Co ciekawe, postanowiłem jechać zgodnie z tym co na znakach (+/- 10% więcej) a nie tak jak zazwyczaj jak ruch, zdrowy rozsadek i info z CB pozwala. O dziwo drogę w obydwu kierunkach pokonałem tylko o 10 minut dłużej, a ileż człowiek mniej zestresowany i zmęczony podwyższoną czujnością...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 wymiana oleju w motorze, plus ostateczna diagnoza co do płynu chłodniczego - jak zimny bulgotanie, jakby przedmuch, po ponad półgodzinnym odpowietrzaniu układu, bulgotanie ustaje - diagnoza korek, oby to był tylko koreczek @gojgien zgadzam się - jazda wgodzie z przepisami, zależnie od długości trasy nie znacznie wydłuża czas podróży ;) na moim codziennym odciunku 60km w jedną stronę ''tracę'' max 12 minut ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi