lukas87osw Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Odkurzony, wyczyszczone (od wewnętrznej strony preparatem w sprayu "Moje Auto") i wypolerowane alufelgi (od zewnętrznej strony pastą aluchrom z K2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Poprawione pasowanie przedniego błotnika i odkurzone w środku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 w końcu je wysprzątałem w środku i wyplakowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sFiatowiec Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Założyłem nowiutkie opony Uniroyal Rainexpert. Mam nadzieję, że będą sprawować się bardzo dobrze. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dywaniki porządnie wyprane, dla gumowej tandety zdecydowane NIE :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Megi dostała pół zbiornika ropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A ja swojej Medzoli założyłem wczoraj nowe felunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dobrze widzę, tyle ołowiu nalepili? Mogłeś kazać obrócić oponę względem obręczy, sprawdzić samą felgę. Obręcz ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 To nie Pb jest, tylko ciężarki Fe, one są lżejsze , dlatego może ich tak dużo, razem raptem 60 gramów. Na feldze jest używana opona, z którą wcześniej też były problemy z wyważeniem, na stalową felgę też trzeba było dołożyć kilka ciężarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziś mój sceniol drugi został zaopatrzony w nowy olej do silnika i nowy filtr. Dodatkowo przy okazji wizyty u mojego mechanika, został zaślepiony EGR na łączeniu karbowanej rurki i wylotu z kolektora wydechowego. Robota fatalna, dostęp taki sobie i wszystko po omacku. Trochę z kanału ale większość od góry po zdemontowaniu plastików podszybia wycieraczek i dołu kanału zasysania powietrza do wentylatora nawiewu. Na szczęście zaślepka zrobiona rewelacyjnie i nawet po omacku można ją było wpasować. Zaślepka płaska z tego tematu: http://megane.com.pl/topic/38363-15-dci-zaslepienie-egr/page__view__findpost__p__390299 Czas zakładania około 2 godziny. Nie wyobrażam sobie w takim miejscu zaciskać opasek jak to miało miejsce w silnikach 1,5 100KM i poniżej. Niby kilka fotek zrobiłem ale trzeba je przejrzeć czy coś z nich wynika. http://megane.com.pl/topic/38363-15-dci-zaslepienie-egr/page__view__findpost__p__393189 Odczucia na gorąco: Silnik zdecydowanie lepiej się zbiera w granicach 1800obr/min. Nie występuje już odczuwalny spadek mocy przy powolnym przechodzeniu z wolnych obrotów na wyższe. Przy okazji takiej rozbiórki podszybia wyczyściłem otwory odpływowe z podszybia. Nie było tam wiele osadu ale jednak... (olej ELF http://goodproject.pl/pl/p/OLEJ-ELF-EVOLUTION-900-NF-5W40-4L/4887 90zł za 5l) Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablontko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 a ja wymieniłem spalone żarówki w kontrolkach przy zegarach , na ledy koloru niebieskiego. :) wpis na blogu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A ja wreszcie dziś założem zestawik kół na lato. Od razu ładniej się autko prezentuje na alufelgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodge66 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Gumowe, zimowe dywaniki zamienione na letnie dywaniki welurowe Mam nadzieję, że śnieg i błoto już za nami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Megi dziś wyjątkowo umyta na myjni automatycznej do bezdotykowej były dłuuugie kolejki,potem odkurzona,zalana do pełna i gotowa do długiej trasy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Nasze scenole też wysprzątane i wymyte, mój dodatkowo nabłyszczony i wypolerowany. Niestety przez te kilka godzin pracy przy otwartych drzwiach i włączonym radiu, aku odmówił posłuszeństwa przy próbie odpalenia. Pomogły kable rozruchowe i sceniol RaVa. Teraz aku się ładuje, a ja szukam nowego....... Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi