airbites Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Wymiana kapci na zimowe:) Dwie oponki letnie poszły do utylizacji...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) W sceniolu drugim wymieniłem kółka na zimowe. Letnie wymyte, wydłubane kamyczki (min 3, a max 12 w poszczególnych kołach) wysuszone i odwieszone, każde oddzielnie. Przy okazji zwróciłem uwagę na zaciski hamulcowe, które na wiosnę były malowane pędzlem i bez podkładu, 1 warstwa zwykłej farby do felg. (Felgmal) Po zdjęciu alusów i przetarciu szmatą widać taki efekt: Fotka zacisku przedniego, który jak wiadomo jest stopem z dodatkiem żelaza. Moim zdaniem rewelacja. W starszym sceniolu, przy innej farbie występowały złuszczenia i 2 razy do roku musiałem to odświeżać. Jutro prawdopodobnie ta sama zabawa w kolejnym sceniolu. Edytowane 21 Listopada 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Oponki wymienione.Felgi umyte.Oponki letnie umyte powietrze znacząco tak do 1 atm. upuszczone,oraz zakonserwowane środkami do gumy.Odstawione na półeczkę na pól roku.Odpoczywają sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Zrobiony duży przegląd,olej, wszystkie filtry, płyn hamulcowy i chłodzący wymieniony. Więc teraz mam spokój na dwa lata. Oczywiście po roku i tak zmienię olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Czarny idąc śladami, czerwonego dostał nowe oponki zimowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Umyte i dopieszczone w środku. Zatankowane do pełna za 4,83 Wosk (Collinite 476), który nałożyłem na początku października nieźle się trzyma. Sądzę, że spokojnie wytrzyma do wiosny jak w ubiegłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Zatankowana za 4,78 zł do full, wymienione olej z filtrem, dolany dodatek do oleju żeby fazator przeżył dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Zalałem paliwa po 4,70. Założyłem zapalniczkę i osłonę na hak. Detale. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimon Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 A u mnie było mycie i woskowanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Megi dostała dzisiaj 8 żarówek W5W T10 LED 5 SMD białe;) 6 do oświetlenia wnętrza samochodu (niebieskie wyleciały) i 2 jako pozycyjne;) I mało tego, że wkurzałem się przy wymianie tych chorych żarówek to na dodatek padł mi akumulator, bo zachciało mi się słuchać muzyki podczas wymiany, więc też naładowałem akumulator... Tato stwierdził, że ogólnie mam za słaby akumulator jak na Diesla i żeby mi zasilał te moje pierdoły co trzymam w bagażniku ;) 54AH 540A Tak to mniej więcej wygląda (na żywo lepiej) Edytowane 25 Listopada 2014 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Megi dostała nowe koła z zimowymi oponami i matę wygłuszającą na pokrywę silnika.Mata oryginał wydawała się jakaś cienka, więc dla pewności podkleiłem ją od spodu warstwą pianki kauczukowej grubości 4mm. Edytowane 26 Listopada 2014 przez jose22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Wymieniłem reni rozrząd, olej+ klocki hamulcowe. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Obiboc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziok2 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Zimówki założone, wymieniony rozrząd, rolka napinacza, pompa wodna, pasek 7PK1125, olej i filtr oleju. To był pracowity dzień , czas na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havan2002 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dziś tylko tankowanie, jutro ciąg dalszy - kompletne sprzątanie z kosmetyką nadwozia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kupłem skórzane fotele i boczki z ph.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi