kamilowski84 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 No też trochę poszalałem w tym tygodniu, na początek wymiana oleju na Elf 10W40 plus wszystkie filtry, no i jakieś lekkie drgania nie dawały mi spokoju jak się okazał wywalone były poduchy silnika no i lekko końcówki drążkami już przymierały, wiec przyszedł czas na wymianę. Całość , dwie poduchy, dróżki plus końcówki TRW , plus olek i filtry no i na koniec ustawienie zbierzności kosztowały mnie około 1000. Ale czego się nie robi dla komfortu podróżowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Odkurzona porządnie, umyta i wymieniona klema "-" przy akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Sceniol starszy wrócił z pobytu u mojego mechanika. Dostał "cieczki" i gubił płyn chłodniczy. Przyczyną awarii było rozszczelnienie rurki wychodzącej z bloku silnika i pękniecie gumowego O-ringa. http://sklep.salko.pl/produkt,72217,0,przewod-wodny-RE.1,9dCi-plastikowy-na-bloku.html Niestety nowa nie do zdobycia na już, nawet w ASO. Jedynie All... lub I- net za 20 zł. Tak więc na razie zlokalizowano, naprawiono ten co był uszkodzony, zalano, odpowietrzono. Koszt 30zł. Teraz obserwować, jakby się stan płynu znacznie obniżył, będzie podmiana na używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Naprawiłem zamek pokrywy bagażnika, po stłuczce jakaś guma tam się dostała i powodowało to "nie ryglowanie" się zamka, nóż + kombinerki i guma zdjęta bagażnik się zamyka. Ostatnio byłem sprawdzić klimę czy nie ma wycieku, Pan pośmigał lampką UV i stwierdził, że żadnego wycieku nie ma i można używać klimy do bólu . Sprawdziłem także za pomocą ansport.pl/allegrojb/termometrgastronomiczny2/1.jpg"]Termometru gastronomicznego jak bardzo chłodne powietrze leci przy włączonej klimie, aż miło było patrzeć jak temperatura spada, aż do 5*C - 7*C, z samego nawiewu zaznaczam czyli klima działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ja 2 dni temu wymieniłem EGR na nowy po dla mnie dość dziwnej i chyba rzadko spotykanej awarii. Wczoraj go nakarmiłem, a dziś cieszyłem się bezawaryjną jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zabrałem się za próby wymiany listwy gazowej i niestety musiałem odłożyć na później, bo muszę rozwiązać parę spraw konstrukcyjnych mocowania listwy. Pomysł już mam, tylko brakuje paru elementów. Przy okazji okazało się, że śmigam dieslem lpg MagicJet tak pięknie zaczął walić, że muszę się sprężyć z wymianą. Tylko jak na złość do końca tygodnia chyba nie znajdę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo 5000 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wymienione wybite przednie amorki,bezpieczna jazda moim nr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wymiana elastycznego łącznika w układzie wydechowym, i nastała cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wymieniona rano przed wyjazdem do pracy żarówka H4, stara padła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) ja też musiałem, żaróweczki wymienić ;P jedna padła... czyli druga może w każdej chwili paść. Tak więc komplet H7 Unitec 16,- PLN , i jest git, ostatnio miałem UNITEC (Xenon Super White tak, tak, fajna nazwa) i śmigały ponad 1,5 roku. Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez RACHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 wymieniłem świece, teraz jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal_b_30 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 zamontowana instalacja gazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Przywróciłem tłumikowi orginalną końcówkę. Niestety ozdobne końcówki w dieslu szybko się brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 W sumie to nie dziś a przez ostatni tydzień: - Wymiana oleju w silniku - Wymiana obu osłon przegubów na lewej półosi - Naprawa centralnego zamka w prawych tylnych drzwiach (wyłamał się jeden plastik i siłownik nie otwierał drzwi) - Mycie + polerowanie całej karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Wymieniona listwa gazowa na OMVL REG FAST i oczywiście strojenie podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi