macterror Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witajcie, Odkryłem w niedawno przeze mnie zakupionej Megi Grand 1.5 dci niezłą powódź. Może ktoś spotkał się z podobną przypadłością? Skąd ta woda i to w całkiem sporej ilości? :-( Dajcie znać jakie macie pomysły - co sprawdzić? maC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 sprawdź uszczelki tylnej klapy i uszczelki pod relingami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Odkryłem w niedawno przeze mnie zakupionej Megi Grand 1.5 dci niezłą powódź. Może ktoś spotkał się z podobną przypadłością? Skąd ta woda i to w całkiem sporej ilości? Ja mam ten sam problem i nie mam bladego pojęcia skąd ta woda się tam bierze. Uszczelniłem połączenie plastikowego spodu i nic nie pomogło. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 może to zabrzmi śmiesznie ale ja w moim aucie też miałem powódź... a dokładniej zrobił mi się mały basen w misce koła zapasowego... przyczyna była banalna, wyciek z latającego po bagażniku kanisterka z płynem do spryskiwacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 W Poldku przeciek objawił sie na śrubie mocującej tylny zderzak. Wykryłem (dawno temu..) w trakcie deszczu. Latarka w rękę i na leżąco przy położonej tylnej kanapie przeciek objawił się kropelkowaniem . Sądzę że w Meggi II mozna zrobić tak samo . Trochę cierpliwości w oględzinach od środka potencjalnych miejsc przecieków. Wbrew pozorom najlepiej robić to wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 to chyba typowe dla 1,5 dci kombi , miałem to samo , przeciekała woda spływająca po tylnej klapie , wpływała pod plastikową listwę ,( za ktróą się podnosi tylną klapę ) i dalej wpływała do bagażnika . Z tego powodu był tez wymieniany zamek w tylnej klapie , po jednej zimie zardzewiał i się zacinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi