SławekPoznań Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 witam nagle jednego dnia zauważyłem ze sobie wisi przy błotniku na dole taki kabelek(fot poniżej ) postanowiłem ze otworze wkoncu maseczkę i zobacze skąd to moze być no ale niestety zobaczyłem ze w srodku tez taki wężyk sobie jest ;-) no i teraz pytanie co to skąd to i do czego i czy nie wybuchnie ;-) nie nie ale tak poważnie skąd ten wężyk ?? czy dam rade sam sobie go spowrotewm włożyć gdzie powinen być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Hej Sławek Wężyk pochodzi od odpowietrzenia gazów (wodoru) z oryginalnego akumulatora,(nie oryginalne też takie końcówki mają i da się podłączyc ten wężyk). Druga końcówka jest puszczona po lewym błotniku i zamocowana za pomocą specjalnej spinki po lewej stronie, dolnej, wewnętrznej części zderzaka przedniego.Chodziło producentowi o odprowadzenie ewentualnych gazów z parującego elektrolitu poza komorę silnika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SławekPoznań Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dzięki wielkie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi