Vivaldi Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 rezonans gdzieś (drążek, lewarek, plasticzek), olałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Czesć Mam prośbę. Czy osoby które posiadają przepływomierz 5wk9620 w megane lub scenicu 1.9 dti/dci mogły by zmierzyć opór na odpowiednich pinach np w temperaturze pokojowej? Moje wyniki są następujące: Pin 1-2 2650 om pin 1-6 4100 om pin 2-5 19000 om pin 2-6 1500 om Wartości przy pinie 1 zmieniają się ze zmiana temperatury. Może takie zestawienie pomoże diagnozować przepływomierze w domku. Czekam na wyniki waszych pomiarów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwsrd Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Przepływomierz Siemens 5wk9 620 temperatura ok 23 stopni Moje wyniki są następujące: Pin 1-2 2,34 k om pin 1-6 3,8 k om pin 2-5 19 k om pin 2-6 1,5 k om niestety administrator uznał mojego posta za niezgodnego z regulaminem (??) i bezużytecznego dlatego odsyłam do innego forum gdzie opisałem objawy http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 pwsrd, wyniki zbliżone do moich, co z tym czujnikiem temperatury silnika? może ktoś dorzuci jeszcze jakieś jakieś wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwsrd Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 niestety muszę namierzyć gdzie jest ten czujnik czy u ciebie sytuacja się zmienia jak odepniesz przepływomierz od wtyczki ? U mnie to pomaga przy gorącym silniku samochód odzyskuje moc i zachowuje się prawidłowo dlatego zastanawiam się czy ryzykować i wydawać na nowy 500zl, ciekawe ze na clipie nie ma błędu przepływomierza pokazuje tylko minimalne przelewanie 3 i 4 wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 zastanawiam się czy ryzykować i wydawać na nowy 500zl Poszukaj używanego oryginału gdzieś na złomie w okolicy, dogadaj się że zamienisz na chwile i jak będzie ok to bierzesz. Ja za swój dawno temu zapłaciłem 150 zł i działa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 pwsrd, na odpiętej wtyczce obojętnie czy na zimnym czy na ciepłym silniku samochód leci jak szatan do przodu. delikatnie wciskasz pedał gazu i od 1500rpm wgniata w siedzenie na każdym biegu. na clipie też nie wywaliło mi błędu przepływki, wyskoczył o przepalonej świecy- 3 świece, oraz egr który umarł tak że nawet zregenerować sie nie dało, za używany zapłaciłem 100. zastanawiam sie nad kupnem przepływki oryginalnej nowej siemensa po 480 na allegro. tylko ta niepewność.. czy to na pewno przeplywomierz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astarot2 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy i jak sprawa się skończyła? , bo u mnie podobnie. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Zalecam przypomnienie sobie regulaminu forum, P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 U mnie jednak to nie był przepływomierz (obserwacje w ddt2000, clip) . Skończyło się na kupnie używanej przepływki, czujnika doładowania, potencjometru gazu i nowego elektrozaworu turbo (100+40+70+120). Winowajca okazał się potencjometr gazu i elektrozawór turbo któremu nawet czyszczenie wg forum laguny nie pomogło już. Mam spokój i trochę części zamiennych:) Jedyne co poleciało ostatnio to pompka paliwa 09.2011. Ale w końcu to jest 11-letnie auto z przebiegiem 193kkm. Mam nadzieje że w wakacje na trasie mnie nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 To ja zapytam. Mam Megane II 1.9dCi 120 z 2004 roku, kupiłem zamiennik przepływki (wieeeeeeelki błąd, już się kończy :/), jaki model oryginału musze kupić? Prawdopodobnie Siemens, ale jakiś konkretny model? Prosiłbym o szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Prawdopodobnie Siemens Na pewno, musisz mieć ten który miałeś poprzednio i spisać z niego numer, o ile pamiętam to był trzy wersje przepływki, chyba zależało od mocy silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) najszybsza metoda Edytowane 14 Października 2012 przez pcz_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Gdy kupiłem auto była wsadzona przepływka od dTi i kombinowane na kabelkach, teraz elektryk porobił mi spowrotem jak trzeba, ale kupiłem zamiennik. Są jeszcze jakieś inne soposoby sprawdzenia tego? Może po VINie i do Renault dzwonić? Edytowane 14 Października 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) iparts.pl pokazuje że jest taki jak w megane1 Dodano: 14 paź 2012 - 13:38 5WK9620 Dodano: 14 paź 2012 - 13:40 5WK9620Z Edytowane 14 Października 2012 przez pcz_07 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Prawdopodobnie mam 120, tak wyszło z "Moje Renault", czyli brać, to co podałeś? ps. Widzę na Allegro są ale te bez końcówki "Z", czyi one są zamienne tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi