Nel Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tu przeczytaj mojego posta jak podłaczyć czujnik http://megane.com.pl/topic/22014-megane-ii-phi-klima/page__st__20 Ale nadal nie będziesz wiedział czy czujnik jest zepsuty czy nie włącza sprężarki z powodu braku czynnika.Proponuję najpierw nabić klimę ale z czynnikiem do sprawdzania UV i dopiero wtedy jeżeli klima nie wystartuje podłączyć zamiast czujnika układ o którtm mówiłem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Kolego Dugit Twój post został założony niezgodnie z Regulaminem tego forum, wyraźnie jest to podane w pkt. 4.1 do 4.5 To, że ci akurat zamknąłem, a nie usunąłem również jest zgodnie z Regulaminem, To że zadałem pytania, jak to określiłeś, miało na celu zwrócenie Ci uwagi na pewne dość istotne sprawy. Jednocześnie udzieliłem odpowiedzi na Twoje pytania. Jednocześnie pouczyłem co masz dalej zrobić. Teraz umieściłeś posta powyżej i okazuje się, że w klimatyzacji nie ma czynnika. W takim przypadku, klimatyzacji nigdy nie wystartuje, czy to w lodówce czy bardzo zaawansowanej komorze klimatycznej. Jak nie ma czynnika, nie ma ciśnienia w układzie, w takim przypadku komputer nigdy nie pozwoli na włączenie sprężarki. Poza tym wpisanie słowa klimatyzacja w szukajkę wywala 7 (siedem) stron z tematami, na każdej 2o wątków. Wątpię, że przeczytałeś je wszystkie, choć by pobieżnie, od 14 maja 2011. A jak byś czytał to od razu znalazłbyś opis zasady działania klimatyzacji. Zakładanie kolejnego wątku dotyczącego tego samego tematu spowoduje, że tych stron w zastraszającym tempie przybędzie. Na przyszłość polecam stosowanie się do regulaminu forum, a nie będzie problemu. BTW Posłuchaj tego co Nel napisał powyżej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Panowie, dzis nabiłem klime i jest du...a sprężarka się nie załącza, gość podpiął chwilke ją na ostro i chula jak wściekła, czy to może być wina przekaźnika?? wogóle który przekaźnik jest od klimy?? bezpieczniki są wszystkie sprawne, pomoże ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jak najbardziej może być to przekaźnik (jutro mogę sprawdzić który u mnie jest od klimy), może być też jakiś kabelek (u mnie padł 1 z kabelków od czujnika ciśnienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 A np ta temperatura na zegarku moze mieć wpływ na to??czy to nic nie ma do tego?? fred to prosiłbym Cię bardzo jakbyś mógł mi napisać który to ten przekaźnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Nie, on wskazuje tylko temp zewnętrzną i nie wpływa na pracę klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 aha to ok, dodam tylko że po włączeniu klimy wiatrak chłodnicy się załącza ale kompresor nie ;/ pomóżcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Zainteresował bym się przekaźnikiem sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 No i problem rozwiązany, przekaźnik coś szwankuje, popukałem nim troszke i klima chłodzi jak głupia ;p panowie wiecie może jaki numer katalogowy ma ten przekaźnik od kompresora?? Kupie go tylko w ASO czy można go gdzieś indziej dostać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) To jest uniwersalny przekaźnik, więc kupisz go bez problemu w każdym sklepie moto. Najlepiej wyjmij i pokaż sprzedawcy. Co do przekaźnika to u mnie jest to 2-gi mały przekaźnik od dołu w skrzynce pod maską. Edytowane 22 Maja 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Klima działa ale jest jedno "ale" i chcialbym je rozwiać czy brudny filtr kabinowy (wymieniany rok temu) będzie powdował że klima słabo chłodzi?? Czy może to być wina czegoś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Brudny filtr może trochę klimę stłumiać, na próbę zawsze możesz go na tę parę minut wyjąć i zobaczyć czy będzie poprawa, nic się nie stanie. Edytowane 22 Maja 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 A jakie mogą być inne przyczyny słabo działającej klimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Poza filtrem (mi kiedyś warsztat założył jakieś cudo co stłumiało nawiew) to zostaje tylko słabe nabicie lub jakieś problemy z układem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Nabicie raczej jest okej, a inne problemy tzn jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi