kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam! Może ktoś mi pomoże dzisiaj rano wsiadam do samochodu odpalam jak zawsze, wszystko ok tylko w chwili uruchomienia rozrusznika zgasła cała elektryka w samochodzie. Jedynie co działa to zmykanie drzwi.Pobieżnie sprawdziłem bezpieczniki bo spieszyłem się do pracy, wszystkie dobre. Nie mam pojęcia o co chodzi nigdy nie miałem podobnego przypadku. Dodam że samochód to megane 2 1,5 dci 2004 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 kriseni, słaby akumulator, może coś w nocy podjadało z niego, jakiś niedomknięty schowek w podłodze albo inne straszydło. Poczytaj podobne tematy, niedawno ktoś opisywał podobny przypadek. Warto tez sprawdzić mocowanie klem na zaciskach aku. czasami lubią się poluzować i zaśniedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Dzięki właśnie siedze na forum i szukam. Nic podobnego nie widzę, ale może coś znajde, jeśli chodzi o aku to raczej jest dobre. nie miałem problemów z nim. Po zgaszeniu i wyjęciu karty komputer wyłącza wszystko, czyli zapalona żarówka gdzieś odpada. Mimo wszystko dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 jeśli chodzi o aku to raczej jest dobre. nie miałem problemów z nim.tak właśnie bywa.Bateria potrafi paść z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Bateria na bank dobra właśnie próbowalem resetować kompa i przez przypadek zwarłem bieguny konia by zabiło. Pozatym rano Rozrusznik kręcił normalnie nie mulił wszystko świeciło jak się patrzy wiem jakie są objawy słabego aku, dalej mam centralny zamek i awaryjne, brak nawet podświetlania podłogi po otwarciu drzwi. Nawet radia nie idzie odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 kriseni, może brak masy na rozruszniku?Albo problem z masą idącą od silnika do ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie mam jak sprawdzić dzisiaj. Brak możliwości wjazdu na kanał. Chyba jutro nie obędzie się bez lawety i aso bo nawet nie można holować nie działa wspomaganie (elektryczne) i blokada kierownicy nie puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 waldek708, sadząc z pierwszego posta to nie wina braku masy, bo wtedy sam rozrusznik by nie kręcił albo "kręcił" z rozruchem. (udawał ze pracuje) Mnie to wygląda raczej na zwiększony pobór prądu i "przysiadanie" napięcia w instalacji. Czyli albo któraś cela w aku nie domaga, albo tuleje w rozruszniku zaczynają stawiać opory. To zazwyczaj są przyczyny, że wszystko przygasa, komp się resetuje a liczniki, te poza pamięcią trwałą się zerują. Podobne objawy są gdy aku jest na skraju wyczerpania, wtedy cały prąd jest pobierany przez rozrusznik, po grubych kablach zasilających a tam gdzie cienkie i większe opory, napięcie nie dociera w odpowiedniej wartości. Moja rada- sprawdzić, wyczyścić, przesmarować klemy, naładować aku i próbować czy się poprawi, jeśli nie, dopiero grzebać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ok tylko że klemy wyczyszczone a napięcia jak nie bylo tak nie ma. Nawet nie ma możliwości włączyć zapłonu przez wciśnięcie startu. Aku na bank sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 kriseni, a może przypadkiem "wywaliło" ten bezpiecznik który jest przy klemie plusowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Próbowałem podłączyć omijając go nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ok tylko że klemy wyczyszczone a napięcia jak nie bylo tak nie ma... ...Aku na bank sprawne. Skoro wszystko OK a nadal nie działa to brak mi pomysła, tylko szaman może poradzić a tak nawiasem to wiem z praktyki, że nie ma skutku bez przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriseni Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Masz racje, mi też ręce opadają może coś w serwisie pomogą ale nie renaut jutro chyba podjade do boscha może tam coś wyczarują. Dzięki za poświęcony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 A sprawdziłeś bezpieczniki w tej skrzynce pod maską ale te duże które są pod BSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Kolega kriseni, skontaktował sie ze mna na PW.Padł mu bezpiecznik przy klemie plusowej jak bylo wcześniej sugerowane ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi