Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co Was ostatnio wkurzyło?

knq

Rekomendowane odpowiedzi

że "im wolniej, tym bezpieczniej, a w zimie tym bardziej" i jedź teraz biedny za takim.

Mało brakowało, a wpakował bym się takiemu w kufer. Idiota, nie dość, że się wlecze to jeszcze robi się uprzejmy i pomimo pierwszeństwa, ni z tego ni z owego puszcza tych co mają stać. Dobrze, że była wysepka to się akurat na niej zatrzymałem. Ale miałem ochotę wyjść i wyklepać takiemu głupoty z głowy.

No i to całe odśnieżanie. Rozumiem, jest zima śniegu napadało ale co jakiś czas mogłoby coś przejechać i zgarnąć ten śnieg.

O pieszych już nie wspomnę. Zatrzymanie auta na lodzie nawet jak się jedzie 30 km/h graniczy z cudem. Co niektórzy potrafią zasuwać środkiem jezdni nie zwracając uwagi na samochody. :-/

• 2 tygodnie później...

Ten cymbał (czy ilu ich tam było) co załatwił dzisiejszy paraliż warszawy.

Dodatkowo serdeczne pozdrowienia dla pana w pasku na Wołomińskich blachach. Mam nadzieję, że panu wygodnie się stało czekając na zjazd ze środka skrzyżowania. No cóż, takie są efekty jak ktoś chce być cwańszy i ładniejszy i myśli, że z pasa do skrętu w prawo skręci w lewo omijając spory kawałek cierpliwie czekających w ogonku :)

Ubezpieczalnia UNIQA, przez 10 lat cacy klient, żadnych zaległości. Dziś wezwanie od windykatora, że mam zaległą ratę OC z lutego 2009. Ja nie pamiętam abym coś nie zapłacił co ciekawe przez dwa lata przedłużała mi pani umowę i nic nie piskała o jakimś długu. Żadnego upomnienia , nic od razu bach windykator i odsetki. Na telefon do agentki o co chodzi odpowiedź brzmiała- w tym okresie mieli awarię systemu i do nikogo nie wysyłali powiadomień o dacie płatności więc wychodzą z założenia , że nie zapłaciłem. Oczywiście po dwóch latach nie mam potwierdzenia o wpłacie więc nie wiem co zrobić. :evil:

Klient który nie potrafił zrozumieć, że dmuchawa w jego aucie jest dobra, mimo pokazaniu mu 2 innych aut (ten sam model) i puszczeniu dmuchawy na maksa uważał, że jest u niego zepsuta i chciał naprawy, ale czego do jasnej cholery jak nie było czego naprawiać..... :evil:

Pojechałem ostatnio sprawdzić Scenica, bo coś mamie szurało. No to jazda próbna, but w podłogę no i wyjechała mi baba w tico ( :evil: ) Hamulec na maxa, coś łupnęło w aucie, hamulec wpadł w podłogę, podpompowałem i wyhamowałem. Oto widok po rozebraniu hamulca:

dsc02076.jpg

Jeden klocek zupełnie zniknął, nie wiem jak się przecisnął, między tarczą a zaciskiem są jakieś 3 mm luzu. Po klocku została tylko sprężynka widoczna na zdjęciu. Wyhamowałem tłoczkiem hamulcowym. A baba jak to baba, nawet nie zauważyła :roll:

O idiotach na drodze to już szkoda pisać :mrgreen:

Zauważyłem dzisiaj, że delikatnie zaczęła mi się zaświecać kontrolka od światła przeciwmgłowego tylnego, czyli styki w lampie do sprawdzenia, a pogoda wprost idealna na takie roboty zaczęła się robić.

Mechanicy,którzy wymieniali mi tydzień temu rozrząd(+pasek alternatora).Nie wiem co oni tam jeszcze robili.W każdym bądź razie okazało się,że leje pompa wody :-x .Jutro znowu wizyta w warsztacie. :cry:

Tak się zastanawiam, że stacje benzynowe w Warszawie to chyba zarabiają za dużo. Podjechałem pod dystrybutor gazu, jak wiadomo samemu nie można zatankować więc wciskam ten magiczny guziczek wezwania obsługi i nic.... wciskam kolejny raz po 5 minutach i znowu nic.... cisza (nie licząc hałasu z ulicy).

Totalna olewka i to już nie pierwszy raz, czyżby BP (mające ostatnio ogromne straty) i Statoil nie lubiły zarabiać ?

Szanowny pan kierowca autobusu, który jadąc z naprzeciwka w trakcie wykonywania lewoskrętu raczył mnie (jadącego przepisowo) nie zauważyć... Szczęśliwie udało mi się w ostatniej chwili odbić w prawo i uniknąć wątpliwej przyjemności zaistnienia w dziale "stłuczka-fotki".