gojgien Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mnie dziś do szału doprowadziło szybkie, rytmiczne stukanie, obijanie przy tylnym kole sceniola drugiego w czasie jazdy. Na dodatek nie trwało to cały czas ale okresowo, po kilka sekund. W końcu zatrzymałem się i poszedłem sprawdzić. Okazało się, że nerwówka była niepotrzebna. Do opony przykleił się złapany gdzieś na drodze przez oponę, 50 cm kawałek taśmy 3M. Część się przykleiła do opony, a reszta siłą odśrodkową waliło i szurało po plastikowym nadkolu, do czasu kolejnego przyklejenia. Po chwili znowu zostało częściowo oderwane, by znowu wytwarzać denerwujące stukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Łożysko na którymś amortyzatorze z przodu zaczęło skrzeczeć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zaraz lipiec się kończy a ja w dalszym ciągu nie mogę się skontaktować z mechanikiem. Sezon urlopowy więc mógł wziąć urlop, ale i tak trochę człowieka wkurza niewiedza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Coś podeszło pod lewy tylni amortyzator i tak piszczy, że nawet w aucie nie idzie ogarnąć. Znów coś będzie trzeba coś rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Dzisiaj jakiś taki dzień kiedy wkurza wszystko. Najpierw przychodnia. Rejestratorki oczywiście miłe jak wściekłe osy i to jeszcze nim zaczęły pracę. Potem nowość czyli komputeryzacja a la 13 posterunek, czyli oczekiwanie w kolejce nie trwa już 30 minut tylko 60. Dodatkowo, ale to tak zupełnie w bonusie, jest bur... bałaganik znaczy się, w danych niektórych osób (ot np. wczoraj byli u lekarza, a dzisiaj już nie istnieją w systemie). Normalnie Mistrz Bareja by się wzruszył. Potem mistrzowie prostej. Ruszyć ze świateł nie potrafią, zakręt (jeszcze w lewo i to na 1 kierunkowej) czy zmiana pasa to normalnie masakra, ale jak tylko zobaczą prostą to uciekajta ludzie z drogi, zostaje tylko dym i smród. Potem jadę i widzę co chwila patrol jak załatwia sprawy przy stłuczce. Na koniec parkometr. Mało miejsc parkingowych to postawili tylko 1 na całą długość ulicy i... i oczywiście musiał być popsuty. Edytowane 27 Lipca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Kretyn w Octavii. Żeby nie było,że jestem zawalidrogą czy piratem drogowym. Jechałem sobie obszarem niby zabudowanym 70km/h czyli i tak przekroczyłem prędkość ale imo była to adekwatna prędkość do sytuacjii. Za mną gościu w srebrnej strzale octavii. Najpierw przez pół obszaru jechał mi na zderzaku,po czym zdecydował się wyprzedzić. Moment po wyprzedzeniu,kierunek w lewo,zatrzymanie i czeka aby sobie skręcić do sklepu. No nóż się w kieszeni otwiera. To po jaką jasną ciasną wyprzedzał a potem zmusza do zatrzymania się na dość długi czas ze względu na spory ruch w przeciwną stronę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Palant w renault megane II HB (niestety megane), który migał mi światłami w tunelu pod Rondem w Katowicach. Co najlepsze, jechałem na lewym skrajnym pasem a on skręcał i tak na Tychy z prawego skrajnego! SMI 5K22, 25 LIPCA OK 21.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Moja megana raz odpala od kopa a innum razem muszę kręcić kilka razy mam dość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Jak ktoś na skrzyżowaniu przede mną skręcając w prawo rusza i nagle się zatrzymuje, wtedy gdy ja patrzę w lewo i jadę na pewniaka bo myślę że pojechał... pierwszy "dzwonek" renią - zbita lmpa i lekkie wgniecenie w masce ... Edytowane 27 Lipca 2012 przez jarsztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Znam ten ból, tylko u mnie skończyło się na samej masce. Niestety renia ma cholernie miękki przód :) Żeby było w temacie to ~7km za wywrotką jadącą.... max 30km/h. Wyprzedzić nie mogłem bo za wywrotką ślimaczyły się jeszcze 2 auta zderzak w zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Skasowałem sobie przez przypadek licznik dziennego przebiegu i spalanie, bo chciałem sprawdzić poziom oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Tio że Renault ma takie pos...ane rozmiary kluczy - zabrałem się za wymianę półosi - zbrakłomi klucza 16 mm wrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Rowerzyści bez oświetlenia... ba nawet bez złamanego odblasku, bo tych w pedałach nie liczę. Ja wiele rozumiem, ale DO CHOLERY przecież taki durny odblask (nie wspominając o światełku) to dbanie o własne bezpieczeństwo. Czy ludzie są naprawdę tak bezmyślni i szkoda im tych 15-20 zł, bo za tyle można kupić najtańszy komplet lampek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Samochód z trójkątem na zakręcie. Przy aucie debatowało kilka osób więc spokojnie by go przepchnęli. Kilkadziesiąt metrów dalej była zatoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Pisałem, że rozrusznik w meganie 2 zregenerowałem wszystko byłoby ok gdyby nie to, że 2 razy zakręcił i plastik (szczotkotrzymacz) który trzyma szczotki rozsypał się drobny mak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi