Lewy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A ile czasu Ty chcesz go przetrzymywać? Przecież kupisz poto aby go użyć. Skoro robota zajmuje tak niewiele czasu to jeden dzień napewno nie roztopi suchego lodu w pudle styropianowym. Zakładając, że auto nie przeszło gradobicia to lód nie zdąży się roztopić przed końcem "napraw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zwykły termos wystarczy, a i tak po pewnym czasie zniknie. Zakładając, że suchego lodu będzie pełny termos to powinien w nim wytrzymać parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ja wiem gdzie można w Chorzowie kupić... Suchutki to weź sie tym zainteresuj jak masz czas i podaj namiary na chorzów gdzie to mozna kupić to se ubytki polikwidujemy. ja mam zamiar ta ryse z przodu wyciagnac tym ale nie mam czasu polatac gdzie to dorwac bo wlasnie wyjezdzam na caly tydzien z roboty. z gory wielkie dzieki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 no spoko... podjadę jutro jak znajdę chwilkę... namiarów nie podam bo kompletnie się nie znam na Chorzowie :-P ... tylko wiem jak tam dojechać... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 no no, ciekawe. znalazlem link ale watpie ze we wszystkich tych punktach mozna kupic suchy lód. http://www.ice.info.pl/index.php?pg=where_to_buy Pozdrowki [ Dodano: 2007-04-26, 18:43 ] Messer Polska posiada 4 miejsca produkcji suchego lodu w Polsce: 1. Chorzów 2. Środa-Śląska 3. Gniezno 4. Kędzierzyn-Koźle(bloki i granulat) [ Dodano: 2007-04-26, 18:44 ] Messer Polska Sp. z o.o. ul. Maciejkowicka 30 41-503 Chorzów tel. 032 / 77 26 000 fax 032 / 77 26 115 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No no panowie obkukajcie gdzie można nabyć takie coś bo i ja chętnie bym pozbył się wgniota u mnie bo mnie drażni :D A i w drugim samochodziku również by się zdał :D Czekam na jakieś konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 problem z wgnieceniami na kantach i zagieciach :/ watpie czy takie cos jest do wyciagniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja dodam temat do obserwowanych i za miesiac zobacze jak wasze wrazenia i moze zaryzykuje... Niewiem - jak rozciaga metal, to rozciaga lakier, powoduje mikro-pekniecia, a woda wienczy dzielo... zniszczenia :-P Jakis pesymistyczny dzien mam - sorry :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Panowie co z tym suchym lodem?? Orientował się ktoś wogóle co i jak, gdzie mozna go dostać i ile kosztuje? Bo ktoś obiecał rozglądnąc się, a tu cisza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Zamiast tego jest łatwiejszy sposob, przy użyciu suszarki, lub opalarki (ale rozsądnie) i gazu CO2 np z butli do miga, albo gaśnicy, efekt też powinien być ok. blacharze czasem robią to w ten sposób, że grzeją blachę palnikiem, a na nagrzaną woda zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 taaaa, tylko jak przygrzejesz za mocno suszarką bądź opalarką to efekt będzie odwrotny od zamierzonego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 dlatego napisałem "rozsądnie", generalnie 2 lewe ręce nie powinny brać się za samochody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 robią to w ten sposób, że grzeją blachę palnikiem no taak mozesz sie bawic jak masz stłuczke a nie jak chcesz wyprowadzic małe wgniotki nieniszcząc lakieru!! Maniek adresy miejsc gdzie kupisz suchy lód masz pare postów wyżej ale chyba jeszcze nikt sie tym nie bawił. Ja sie przyznaje ze nie próbowałem bo nie mam nawet chwilki na odpoczynek :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Leos jak bedziesz miał chwilę czasu to daj znać. Podskoczymy po ten lód.. bo jak się nie zgadamy to tak będzie ten temat się ciągnął w nieskończoność... Tylko póki co mam noge w gipsie wiec przez najbliższy tydzień odpada... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 niema problemu suchutki :-P moze w piatek musim sie jeszcze ugadac dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi